12/01/2024 12/01/2024 Tην Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, στον Καθεδρικό I. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων, θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου, η οποία, κατά παράδοση, τελείται στην μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου 23 Οκτωβρίου και την πρώτη Κυριακή μετά την...
12 Ιανουαρίου, 2024 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 13:18

Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί στην Κόρινθο

Tην Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, στον Καθεδρικό I. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων, θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου, η οποία, κατά παράδοση, τελείται στην μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου 23 Οκτωβρίου και την πρώτη Κυριακή μετά την του Χριστού Γέννηση.

Επειδή όμως φέτος, η Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα συνέπεσε με την Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αμέσως επόμενη με την εορτή του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου, ο Ποιμενάρχης μετέφερε την τέλεση της ως άνω αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, προκειμένου οι φιλακόλουθοι πιστοί να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στην τέλεση της και αγιαζόμενοι δια του Ι. Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας να μεταφερθούν νοητά, μέσα από τα Ιερά κείμενα, τα ψαλλόμενα και τα δρώμενα, στο ήθος, στην αίγλη, στην μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα στην στιβαρή απλότητα της αρχαίας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων