27/06/2019 27/06/2019 Εξαιρετική ευλογία αποτελεί για την Ιερά Μητρόπολή Κορίνθου και για όλους τους ευλαβείς προσκυνητές των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» αποτελεί η έλευση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων: Tην Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στον καθεδρικό ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στις...
27 Ιουνίου, 2019 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2019 - 16:16

 ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών

Διαδώστε:
 ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών

Εξαιρετική ευλογία αποτελεί για την Ιερά Μητρόπολή Κορίνθου και για όλους τους ευλαβείς προσκυνητές των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» αποτελεί η έλευση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων:

Tην Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στον καθεδρικό ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στις 7:00 π.μ θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στις 11:00 π.μ θα ψαλλεί η ιερά παράκληση στον Αγιο Βλάσιο, στις 14:00 θα τελεσθεί ο παρακλητικός κανόνας στον Ιησού Χριστό και στις 16:00 ψαλλεί η παράκληση στον Απόστολο Παύλο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας της 28ης Ιουνίου στις 18:30μ.μ στον καθεδρικό ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου θα τελεσθεί ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου συγχοροστατούντων των  Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών: Πατρών κ.Χρυσόστομο, Κυθήρων κ.Σεραφείμ, Αιτωλίας κ.Κοσμά , Γόρτυνος κ.Ιερεμία, Ιερισού κ.Θεόκλητο, Μαρωνείας κ.Παντελεήμων, Κίτρους κ.Γεωργίο, Ιωαννίνων κ.Μάξιμο, Ελασσώνος κ.Βασίλειο, Γρεβενών κ.Δαβίδ, Πειραιώς κ.Σεραφείμ, Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο, Ζιχνών κ.Ιερόθεο, Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιο και Γλυφάδας κ.Αντώνιο.

Στις  21:30μ.μ το βράδυ της 28ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Αγίας Ζώνης και της ιεράς εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας αλλά και του Αποστόλου Παύλου στη συνέχεια θα τελεσθεί ιερά  Αγρυπνία.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στον καθεδρικό ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου θα τελεσθεί ο Ορθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και  συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών:  Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο, Ζιχνών κ.Ιερόθεο , Θηβών κ.Γεώργιο, Γλυφάδας κ.Αντώνιο και Κορίνθου κ.Διονύσιο.

Στις 14:00μ.μ θα ψαλλεί η ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη ,στις 16:00 η ιερά Παράκληση στους απόστόλους Πέτρο και Παύλο και στις 19:00 θα ψαλλεί η ιερά Παράκληση στον Απόστολο Πάυλο.

Στις 19:00μμ στην Αρχαία Κόρινθο θα πραγματοποιηθεί  η εκκίνηση της Λιτανευτικής πομπής από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός στο Βήμα του Γαλλίωνος με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Πειραιώς κ.Σεραφείμ, Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο, Ζιχνών κ.Ιερόθεο, Θηβών κ.Γεώργιο , Γλυφάδας κ.Αντώνιο και  Κορίνθου κ.Διονύσιο τον πανηγυρικό εσπερινό θα τελέσει ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Στον εσπερινό θα ψάλλει η χορωδία“Άγιος Κυριάκος ο Υμνογράφος”

Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στις 21:00 μ.μ.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου στον καθεδρικό ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου θα τελεσθεί στις 7:00 π.μ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία,στις  11:00 η ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη και στις 11:30 η Δέηση – Αναχώρηση Αγίας Ζώνης για το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας,την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τέλος τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Κορίνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων