08/07/2020 08/07/2020 Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, φυσικά και με αφορμή την πρόσφατη δωρεά των 20.000 ευρώ, που δέχθηκε από κείνον η Εκκλησία της Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, εκτός από τις...
08 Ιουλίου, 2020 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 14:20

Το «αγκάθι» βγαίνει από τις σχέσεις Μητρ. Κορίνθου-Περιφέρειας Πελοποννήσου

Διαδώστε:
Το «αγκάθι» βγαίνει από τις σχέσεις Μητρ. Κορίνθου-Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, φυσικά και με αφορμή την πρόσφατη δωρεά των 20.000 ευρώ, που δέχθηκε από κείνον η Εκκλησία της Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, εκτός από τις ευχαριστίες, που εξέφρασε ο Ποιμενάρχης της Κορίνθου στον κ. Νίκα, για την πρόσφατη δωρεά των 20.000 € προς ενίσχυση του προγράμματος παροχής γευμάτων σε απόρους και των κοινωνικών δομών για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID-19, ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας σε πολύ θερμό κλίμα.

Εκτός των άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην προσπάθεια ψηφιοποίησης του εξαιρετικά μεγάλου και σπάνιου Αρχείου της ιστορικής Ι. Μητροπόλεως, αλλά και στην επιβεβλημένη κτιριακή συντήρηση και ανασυγκρότηση των Φιλανθρωπικών Δομών της. Ο Σεβασμιώτατος έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της γενομένης συζητήσεως και κυρίως από την ανταπόκριση του κ. Νίκα στο χρονίζον θέμα του ακινήτου της πρώην Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, νυν έδρα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, που αποτελούσε έως σήμερα «αγκάθι» στις σχέσεις Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου-Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση αυτή ήρθε να προστεθεί στην αντίστοιχη της προηγούμενης Πέμπτης με τον Κορίνθιο Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα και δημιουργεί ευχάριστες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων που ταλάνιζαν την Ι. Μητρόπολή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων