06/07/2022 06/07/2022 Πραγματοποιήθηκε κι εφέτος, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η καθιερωμένη προσκυνηματική αποδημία στο Ιερό νησί της Τήνου το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2022, στην οποία συμμετείχαν Ιερείς και πλέον των 250 προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, μεταξύ των οποίων και η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού...
06 Ιουλίου, 2022 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 16:34

Το καθιερωμένο παγκορινθιακό προσκύνημα στην Τήνο

Διαδώστε:
Το καθιερωμένο παγκορινθιακό προσκύνημα στην Τήνο

Πραγματοποιήθηκε κι εφέτος, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η καθιερωμένη προσκυνηματική αποδημία στο Ιερό νησί της Τήνου το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2022, στην οποία συμμετείχαν Ιερείς και πλέον των 250 προσκυνητών εκ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, μεταξύ των οποίων και η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαρία-Ελένη Σούκουλη.

Για πρώτη φορά εφέτος δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή και η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος δυστυχώς την τελευταία στιγμή παρέμεινε στην Κόρινθο, για να τελέσει τις Εξοδίους Ακολουθίες της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου Ευπραξίας Μοναχής και της Μοναχής Θεοδότης, της Ι. Μονής Αγίου Βλασίου Τρικάλων.

Την Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 με την άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ τελέσθηκε υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, εκπρόσωπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου, και των Κορινθίων Ιερέων ο Εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτ/ρος π. Γεώργιος Φανερός, και ο Ιεροκήρυξ του Ιερού Προσκυνήματος, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Σέττας, καλωσόρισαν με εγκάρδιους λόγους όλους, εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., των Ιερέων και του ευσεβούς
λαού της Τήνου. Ακολούθως, ο π. Αρκάδιος αντιφώνησε μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας και ευλογίας για την τέλεση του Εσπερινού και της Θ. Λειτουργίας, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς και τους εργαζόμενους στο Ιερό Ίδρυμα για την φιλοξενία και για την διευκόλυνση όλων των Κορινθίων προσκυνητών.

Την επομένη το πρωί οι Ιερείς της Μητροπόλεως Κορίνθου τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Δαμασκηνός Μάκρας αναφερόμενος στο Πρόσωπο της Παναγίας μας και στα εκατομμύρια των πιστών, που προστρέχουν για να λάβουν την χάρη και την παρηγοριά Της.

Με το Παγκορινθιακό Προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου ολοκληρώθηκαν κι εφέτος με τον καλύτερο τρόπο τα «ΙΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων