27/05/2020 27/05/2020 Οι Ιερείς του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου στη Κόρινθο πλαισίωσαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στην «Παννυχίδα που τέλεσε με την ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα την Τρίτη το βράδυ.  Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα της Εκκλησίας μας, ως Εκκλησία της Αναστάσεως, που τα πάντα στρέφονται...
27 Μαΐου, 2020 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 15:04

«Το Πανάγιο Πνεύμα κατεύθυνε και φώτισε τους Αρχιερείς της ΔΙΣ»

Διαδώστε:
«Το Πανάγιο Πνεύμα κατεύθυνε και φώτισε τους Αρχιερείς της ΔΙΣ»

Οι Ιερείς του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου στη Κόρινθο πλαισίωσαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στην «Παννυχίδα που τέλεσε με την ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα την Τρίτη το βράδυ. 

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα της Εκκλησίας μας, ως Εκκλησία της Αναστάσεως, που τα πάντα στρέφονται γύρω από τον Αναστάντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό, από Τον οποίο πηγάζει η ζωή, η πίστη και η σωτηρία των πιστών. Ιδιαιτέρως επεσήμανε το γεγονός ότι κάποιοι, τόσο στη Μητρόπολη Κορίνθου όσο και σε άλλες Ι. Μητροπόλεις, δεν σεβάστηκαν την Ι. Σύνοδο και τις αποφάσεις Της, που λήφθηκαν σε συνεργασία με τις υπεύθυνες υγειονομικές αρχές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία του κορωνοϊού και έκαναν με την στάση τους και την αγνωσία τους βαρύτερο τον σταυρό του Μητροπολίτη τους.

«Είναι εύκολο, ελαφρά τη καρδία, να μηδενίζεις και να στοχοποιείς θεσμούς και πρόσωπα στο όνομα της ματαιοδοξίας σου και της τάχα προσηλώσεως σου στην ορθή πίστη, αλλά όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων και ιδιαιτέρως αυτών που αφορούν και στην ίδια την ανθρώπινη ζωή η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τους έχοντες την ευθύνη της λήψεώς τους» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

«Το Πανάγιο Πνεύμα κατεύθυνε και φώτισε τους Αρχιερείς της ΔΙΣ ώστε να συνεισφέρουν με τις αποφάσεις τους και να μην θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους αγρυπνήσαντες πιστούς μεταξύ των οποίων βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σπυρίδων Σκλάβος, το φώς της Αναστάσεως να καταυγάζει κάθε βήμα της ζωής τους!

Το ίδιο βράδυ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεές κ. Αγάπιος, τέλεσε την Ι. Παννυχίδα στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού. Μετά το πέρας της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους πιστούς πνευματική και σωματική υγεία παρά του Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων