04/04/2022 04/04/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος το Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου. Τον άγιο Κεγχρεών πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Αιδεσ. Σταυροφόρος-Οικονόμος π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π....
04 Απριλίου, 2022 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 14:40

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Χαρίκλειας Ζακούρα

Διαδώστε:
Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Χαρίκλειας Ζακούρα

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ταρσινών λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος το Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Τον άγιο Κεγχρεών πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Αιδεσ. Σταυροφόρος-Οικονόμος π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Ιωάννης Αθανασίου και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αοιδίμου Χαρίκλειας Ζακούρα, μητρός του Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως κ. Δημητρίου Ζακούρα.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το Αποστολικό ανάγνωσμα αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στην προς Εβραίους Επιστολή του, όπου μεταλαμπαδεύει στους συμπατριώτες του τις αλήθειες του Ευαγγελίου του Χριστού παραθέτοντας τους χωρία από την Παλαιά Διαθήκη.

Τόνισε δε ότι, ο Απόστολος προτρέπει τους συμπατριώτες του και όλους τους Χριστιανούς να δείχνουν την ίδια προθυμία και τον ίδιο ζήλο στην άσκηση της αρετής και να μιμούνται εκείνους, οι οποίοι εισηγούνται το έργο του Θεού. Αυτές τις αλήθειες τις τήρησε η μακαριστή Χαρίκλεια, αφού μιμήθηκε στην ζωή της καλά και Χριστιανικά παραδείγματα, κράτησε τις Χριστιανικές παραδόσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί κι αυτή παράδειγμα για τα παιδιά της και τα εγγόνια της.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων