14/03/2022 14/03/2022 Χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου 2022, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και πλαισιούμενος απο τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου. Ομιλητής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε ορισθεί ο...
14 Μαρτίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 16:41

Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κορίνθου

Διαδώστε:
Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κορίνθου

Χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου 2022, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Β’ Κατανυκτικό Εσπερινό παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και πλαισιούμενος απο τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου.

Ομιλητής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε ορισθεί ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίας Άννης Κορίνθου, ο οποίος και ομίλησε στους Πιστούς με θέμα: «Κυριακή της Ορθοδοξίας, Εξωτερική και Εσωτερική Ιεραποστολή».

Ο ομιλητής, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της Εικονομαχίας, την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, κατέδειξε ότι η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ιεραποστολή είτε είναι εξωτερική είτε εσωτερική, ως έκφραση της εν Χριστώ εμπειρίας και κλήση στην εν Χριστώ σωτηρία. Η Ιεραποστολή δεν εργάζεται ώστε να δημιουργήσει θρησκευτικούς οπαδούς. Η ουσία της είναι η σεμνή διακονία προς πολλαπλασιασμό των σεσωσμένων. Η Ιεραποστολή σώζει ψυχές. Δεν ασχολείται με πολιτική, με ιδεολογίες ή με οικονομικά μεγέθη. Η Ιεραποστολή εργάζεται κατά κύριο λόγο σωτηριολογικά, καθώς η αποστολή της Εκκλησίας είναι η διάδοση του σωτηρίου μηνύματος του Χριστού και του Ευαγγελίου Του. Ωστόσο όμως, η μεταβολή των συνθηκών της ζωής του κόσμου γύρω μας, οι επιρροές άλλων λαών και θρησκειών, οι μετακινήσεις πληθυσμών, το προσφυγικό ζήτημα, η ριζική αλλοτρίωση βαθειά ριζωμένων ηθικών αξιών, η διαρκής απειλή ενός πολέμου και μιας οικολογικής καταστροφής καθιστούν, ακόμα και στη χώρα μας, αναγκαίο τον επανευαγγελισμό των ανθρώπων, δηλαδή την ανάγκη κατήχησης σε όλα τα επίπεδα, από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα. Η ανάγκη του ανθρώπου για τον Θεό είναι αναμφισβήτητα ανώτερη από κάθε θεωρία συνωμοσίας γι’ αυτό και καλούμεθα Κληρικοί και Λαϊκοί να συντρέξουμε στο έργο της σωτηρίας όχι μόνο του εαυτού μας αλλά και των αδελφών μας.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι οι αλήθειες του Ευαγγελίου δεν ξεπερνιούνται από τις εποχές, όσο και αν προσωρινά φαίνεται κάτι τέτοιο. Τα μέσα αλλάζουν, ο άνθρωπος όμως κατά βάση παραμένει ίδιος. Τα εργαλεία αλλάζουν, όμως το όραμα, ο στόχος ο προορισμός για την Εκκλησία είναι πάντα ο ίδιος: Να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Πρωτοσύγκελλος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ευχαρίστησε τον Αιδεσ. ομιλητή καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να θίξει θέματα που αγγίζουν την σημερινή πραγματικότητα, δίνοντας τροφή για σκέψη και προβληματισμό σε όλους!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων