13/03/2023 21/03/2023 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, την Ιερά Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιάτου, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Σταματόπουλο και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Όθων Νίκας, παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό...
13 Μαρτίου, 2023 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 1:07

Β’ Χαιρετισμοί και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Κεγχρεών

Διαδώστε:
Β’ Χαιρετισμοί και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Επίσκοπο Κεγχρεών

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, την Ιερά Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιάτου, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Σταματόπουλο και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Όθων Νίκας, παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κεγχρεών ομίλησε στους Πιστούς με αφορμή το «Χαίρε, Αμνού και Ποιμένος μήτηρ…» τονίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Αυτός, ο Οποίος συνδυάζει τόσον τα χαρακτηριστικά του Αμνού, όπως προφητεύθηκε από τον Ησαΐα και καταδείχθηκε από τον Τίμιο Πρόδρομο, που θυσιάζεται υπέρ «της του κόσμου ζωής και σωτηρίας», όσον και αυτά του Ποιμένος και μάλιστα του «Καλού» Ποιμένος, ο Οποίος «την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων» (Ιω. ι’, 11) αλλά και τα πρόβατα «της φωνής αυτού ακούει… και αυτώ ακολουθεί» (Ιω. ι’, 3 & 4). Πρόβατα της λογικής Ποίμνης του Χριστού είναι και κάθε πιστός υπέρ του οποίου δέεται και παρακαλεί η κατά χάρη Μητέρα του, η Υπεραγία Θεοτόκος, και δια των μεσιτικών της πρεσβειών εναποθέτει έναν έκαστον από τους πιστούς στους ώμους του «Καλού Ποιμένος» Υιού Της και Θεού ημών για να τον προστατεύσει και να τον σώσει. Η Παναγία μας είναι μητέρα και του αμνού, δηλαδή κάθε Χριστιανού, αλλά και μητέρα του Ποιμένος, δηλαδή του Κυρίου μας, και με την ιδιότητά Της αυτή είναι μπροστά μας πρόθυμη και έτοιμη για συμπαράσταση.

Τέλος μετέφερε ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ευχήθηκε δε σε όλους οι πρεσβείες της Παναγίας μας να τους σκεπάζουν, να τους φωτίζουν και να τους καθοδηγούν στην τήρηση των εντολών του Κυρίου και να αξιωθούν της Βασιλείας του Υιού Της!

Την επομένη Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γελινιατίκων όπου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Βλασίου Τσάτσαρη, πατρός του Αιδεσ. π. Κωνσταντίνου Τσάτσαρη, Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού. Τον άγιο Κεγχρεών πλαισίωσαν οι Αιδεσ. π. Κωνσταντίνος Τσάτσαρης, π. Κωνσταντίνος Σαμαρτζής, π. Βλάσιος Δρούγκας, π. Γεώργιος Καλατζής και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Ο Θεοφιλέστατος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πίστη των Χριστιανών στην ανάσταση των νεκρών και στην προσδοκία τους αυτή, η οποία απορρέει από την ανάσταση του Χριστού, ο Οποίος αποτελεί την «απαρχή» των κεκοιμημένων και ως εκ τούτου όλοι οι πιστοί την «συγκομιδή», που θα συντελεσθεί στον καιρό που έχει ορίσει ο Θεός. Μνημόνευσε τις νεκραναστάσεις που αναφέρονται στην Αγία γραφή και στην Κυριαρχική Εξουσία του Ιησού επί της ζωής και του θανάτου διευκρινίζοντας ότι μόνον Αυτός ανέστη και ζη εις τους αιώνας, αφού όσοι άλλοι αναστήθηκαν εκοιμήθησαν και πάλι. Μέχρι όμως την συμπλήρωση του χρόνου για την κοινή ανάσταση η Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται προσευχές υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, ώστε με τις δεήσεις και ικεσίες των ζώντων να λαμβάνουν ανάπαυση οι ψυχές των προαπελθόντων αδελφών, αφού «εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια». Παράλληλα μίλησε με παραμυθητικούς λόγους προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, στους οικογενείς και ιδιαιτέρως στον Ιερέα υιώ του π. Κωνσταντίνο, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Σεβασμιώτατο, τον Θεοφιλέστατο και γενικά την Τοπική Εκκλησία για την συμπαράστασή τους σ᾿ ευχάριστες και δυσάρεστες οικογενειακές στιγμές.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας και η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων