15/11/2021 15/11/2021 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Στη Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερους π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, π. Γρηγόριο Θεοδώρου, π. Παναγιώτη Μαυραγάνη,...
15 Νοεμβρίου, 2021 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2021 - 15:33

Χειροτονία Διακόνου στον Καθεδρικό της Κορίνθου

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στον Καθεδρικό της Κορίνθου

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χθες Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Στη Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερους π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, π. Γρηγόριο Θεοδώρου, π. Παναγιώτη Μαυραγάνη, π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά, π. Γεώργιο Μαρινάκη, π. Γεράσιμο Λάμπο. Κατά τη Θ. Λειτουργία τελέσθηκε, εν μέσω πολυπληθούς Εκκλησιάσματος, η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Χρήστου Χίλια, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσας, εγγάμου, καταγομένου εκ Κορίνθου.

Ο Χειροτονηθείς ομιλών αναφέρθηκε στη μεγάλη δωρεά της Ιερωσύνης και ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη στιγμή, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, τον Θεοφιλέστατο άγιο Κεγχρεών και τους Πατέρες της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και ακολούθως τον πνευματικό του πατέρα Αιδεσ. κ. Δημήτριο Παπαγεωργίου, τους φυσικούς του γονείς, την σύζυγό του Ελένη, ευχαρίστησε όμως και τους πιστούς, που συμμετείχαν στην Χειροτονία του, και δια της προσευχής τους τον στηρίζουν στην διακονία που αναλαμβάνει.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα «του Καλού Σαμαρείτη» επεσήμανε ότι η Εκκλησία μας είναι το «Πανδοχείο» της Παραβολής, όπου επιχέεται «έλαιον» και «οίνος», ώστε να συντελεί αυτή δι᾿ αυτού του τρόπου στη «θεραπεία» και την «τροφή» των ανθρώπων, που είναι «καταληστευμένοι» και «κατατραυματισμένοι» από τις δαιμονικές δυνάμεις και τα όργανά τους. Το διαχρονικό ερώτημα «του ποιος θα πάει στον Παράδεισο» βρίσκει την απάντηση του στο ότι θα πάει εκείνος που πιστεύει ειλικρινά στον Θεό και αγαπά τον συνάνθρωπό του. Η Εκκλησία ανέλαβε το έργο να ευαγγελίζεται στους ανθρώπους την Βασιλεία του Θεού, δηλαδή τον ίδιο τον Χριστό. Το έργο του «καλού Σαμαρείτη», σύμφωνα με τον Απ. Παύλο, το επιτελούν διαχρονικά, ως κρίκοι σε αλυσίδα, τα στελέχη της Εκκλησίας, οι Κληρικοί παντός βαθμού, οι οποίοι διαδέχθηκαν τους Αποστόλους και συνεχίζουν το μεγάλο, σπουδαίο και δύσκολο έργο του ευαγγελισμού των ανθρώπων. Δυστυχώς στις ημέρες μας δεν αντιλαμβάνονται όλοι το έργο της Εκκλησίας και των Λειτουργών Της, ούτε την δωρεά και την χάρη του Θεού, που παρέχεται εντός Αυτής, γι᾿ αυτό και πολλοί προτρέπουν απερίσκεπτα και σατανικά τους Πιστούς στην «αποτείχιση» τους από τον ευλογημένο χώρο της Αγίας Εκκλησίας.

Το Αποστολικό ανάγνωσμα, που ακούστηκε σήμερα, βοηθά στο να κατανοήσουμε ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι Λειτουργοί της Εκκλησίας, με τους λόγους του Απ. Παύλου «δοκῶ γάρ ὅτι ὁ Θεὸς ἡμᾶς τοὺς ἀποστόλους ἐσχάτους ἀπέδειξεν, ὡς ἐπιθανατίους, ὅτι θέατρον ἐγενήθημεν τῷ κόσμῳ, καὶἀγγέλοις καὶἀνθρώποις.» (Α΄ Κορ. δ΄, 9), αλλά και την προτροπή του Αποστόλου που πρέπει να λάβουμε υπ᾿ όψη μας«μιμηταί μου γίνεσθε.» (Α΄ Κορ. δ΄, 16). Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος και απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο του επεσήμανε ότι οφείλει να αγωνίζεται με πίστη και αγάπη προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και προς τον συνάνθρωπο και τότε ενισχυόμενος από τον Σωτήρα Χριστό, που σαν «καλός Σαμαρείτης» προσφέρθηκε στο να βοηθήσει την «κατατραυματισμένη» και «καταληστευμένη» ανθρώπινη φύση, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και την τεράστια ευθύνη του μεγάλου υπουργήματος της Ιερωσύνης, το οποίο δια των αναξίων χειρών του Επισκόπου του του προσέφερε ο Θεός…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων