22/12/2022 22/12/2022 Τα Χριστούγεννα θα τελεσθούν δύο Θείες Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι θρησκευτικές, λειτουργικές καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες των πιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου. Επομένως, το απόγευμα του Σαββάτου 24ης Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. θα τελεσθεί με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μέγας...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 15:33

Χριστούγεννα με δύο Θείες Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Διαδώστε:
Χριστούγεννα με δύο Θείες Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Τα Χριστούγεννα θα τελεσθούν δύο Θείες Λειτουργίες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι θρησκευτικές, λειτουργικές καθώς και οι κοινωνικές ανάγκες των πιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

Επομένως, το απόγευμα του Σαββάτου 24ης Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. θα τελεσθεί με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και θα συμμετάσχει όλο το Ιερατείο της πόλεως Κορίνθου.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη παννυχίδα κατά την οποία θα ψαλλεί ο Όρθρος και ακολούθως θα προσφερθεί η Αναίμακτος Ιερουργία, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, για τα μοναχικά άτομα της πόλης και η οποία θα τελειώσει περί την 01:30 πρωϊνή περίπου.

Το πρωί της Κυριακής 25ης Δεκεμβρίου και από ώρας 7:00 π.μ. μέχρι και 9:30 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στην συνέχεια η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεώς μας Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν, ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους, στις προαναφερθείσες Λειτουργικές Συνάξεις, ώστε κατά την μεγάλη αυτή εορτή της Πίστεως μας να γευθούν την χαρά και την ευλογία του Σαρκωθέντος Σωτήρος Χριστού και να μη μείνει κανείς α-λειτούργητος.

Ας στηρίξουμε με τις προσευχές μας και την παντοειδή αγάπη μας όλους τους μοναχικούς αδελφούς μας, αποδείχνοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι και πως μαζί με τον νεογέννητο Χριστό είμαστε κι εμείς εκεί φιλάνθρωπα κοντά τους. Η σκέψη μας και η στήριξή μας σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, που διέρχεται ο κόσμος όλος και ο τόπος μας, είναι μαζί τους και όλοι μαζί ας διατρανώσουμε ότι γεννήθηκε ο Χριστός Σωτήρας και Λυτρωτής, πατέρας, αδελφός και φίλος μας!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων