14/02/2023 14/02/2023 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2023» από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου κατά την οποία διανεμήθηκαν υποτροφίες συνολικής αξίας 100.000€ σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές. Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 13:43

Υποτροφίες αξίας 100.000€ σε 100 νέους φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Υποτροφίες αξίας 100.000€ σε 100 νέους φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2023» από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου κατά την οποία διανεμήθηκαν υποτροφίες συνολικής αξίας 100.000€ σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές.

Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, με τη χάρη του Κυρίου, ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στο γενικότερο Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί με συνέπεια η Ιερά Μητρόπολιη Κορίνθου και αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου, μετά φυσικά τον αγιασμό και την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της συζυγίας, Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, αφού προηγουμένως μετεφέρθησαν τα εις το Επισκοπείο φυλασσόμενα αποτμήματα εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αποστόλου Ακύλα μετά πάσης τιμής και ευλαβείας και τα οποία καθ᾿ όλην την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας εξετέθησαν εις προσκύνησιν υπό των παρισταμένων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους Ακύλα και Πρίσκιλλα, οι οποίοι ήταν Ιουδαίοι από τον Πόντο και αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ρώμη, όπου έμεναν, κατά τον διωγμό του Αυτοκράτορα Κλαυδίου και να έρθουν στην Κόρινθο. Ο Απόστολος Παύλος, ερχόμενος από την Αθήνα στην Κόρινθο για να κηρύξει, φιλοξενήθηκε απ’ αυτό το άγιο ζευγάρι, που από σκηνοποιοί μετεβλήθησαν σε συνεργάτες Του στον Ευαγγελισμό του λαού και μαζί τους ήταν, όταν διενεργώντας τον πρώτο έρανο, την περίφημη «λογία», για την ενίσχυση των Ιεροσολύμων και κατηγορούμενος για φιλαργυρία ανεφώνησε «ἀργυρίου ἢ χρυσίου ἢ ἱματισμοῦ οὐδενὸς ἐπεθύμησα· αὐτοὶ γινώσκετε ὅτι ταῖς χρείαις μου καὶ τοῖς οὖσι μετ᾿ ἐμοῦ ὑπηρέτησαν αἱ χεῖρες αὗται» (Πραξ. κ’, 33-34). Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε ότι Χριστιανός και Εκκλησία χωρίς έργα αγάπης δεν υφίστανται και οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα, ακολούθησαν με πιστότητα και εφήρμοσαν όλα, όσα Εκείνος δίδαξε. Σήμερα, που ψάχνουμε εναγωνίως πρότυπα αγάπης και Χριστιανικής συζυγικής ζωής οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα μπορούν να αποτελέσουν τα ιδανικά πρότυπα και να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας μας, κάνοντας μας να αναρωτηθούμε που «πηγαίνουμε», που «φτάσαμε», και που στοχεύουν να μας πάνε ακόμα, όσοι προσπαθούν διακαώς να αντικαταστήσουν την πνευματικότητα και το συναίσθημα με τον υλισμό και την τεχνίτη νοημοσύνη.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια που ανταποκρίνονται κάθε χρόνο με θαυμαστή συνέπεια στο κάλεσμα της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και τιμούν την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας βοηθώντας τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους να σπουδάσουν και να μορφωθούν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι να μορφώσουμε τον Χριστό στις καρδιές τους για να αλλάξει και να φυγαδεύσει όλα εκείνα τα «σατανικά σχέδια» που σκοπό έχουν την μετατροπή του ανθρώπου σε κτηνάνθρωπο. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς κατέγραψε ότι «νούς αποστάς του Θεού ή κτηνώδης γίνεται ή δαιμονιώδης» και εμείς δεν θέλουμε τα παιδιά μας να καταλήξουν ούτε στο ένα ούτε στο άλλο, αλλά οραματιζόμαστε να γίνουν «θεάνθρωποι» ακολουθώντας τον υπογραμμό του Χριστού και των Αγίων Του.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό αυτής της ετήσιας Εκδήλωσης Οικονομικής Ενισχύσεως των Νεοεισαχθέντων Φοιτητών, καθώς με την χάρη του Θεού, μέσα σε 16 χρόνια (2006-2022) έχουν δοθεί 1.630 Τραπεζικά Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους και το προσφερόμενο συνολικό χρηματικό ποσό έχει ξεπεράσει το ποσόν των 1.630.300,00€.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων