20/09/2023 20/09/2023 Στις 24 Σεπτεμβρίου το νησί των Κυθήρων εορτάζει πανηγυρικά την Πολιούχο, Έφορο και Προστάτιδα του “ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” στην ομώνυμη Ιερά Μονή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το εσπέρας του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Το πρωί της Κυριακής, της κυριωνύμου...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 12:47

Εορταστικό λατρευτικό διήμερο για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα

Διαδώστε:
Εορταστικό λατρευτικό διήμερο για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στα Κύθηρα

Στις 24 Σεπτεμβρίου το νησί των Κυθήρων εορτάζει πανηγυρικά την Πολιούχο, Έφορο και Προστάτιδα του “ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” στην ομώνυμη Ιερά Μονή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το εσπέρας του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. θα ψαλλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Το πρωί της Κυριακής, της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευσταθίου και θα ακολουθήσει η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ” μέχρι του εξωτερικού περιβόλου της Ιεράς Μονής.

Κατά την επιστροφή, εντός του αυλείου χώρου της Ιεράς Μονής, θα λάβει χώρα η τελετή των Αποκαλυπτηρίων της προτομής του αξιομακαρίστου Μητροπολίτου Κυθήρων & Αντικυθήρων κυρού Μελετίου (†1956-1969).

“Ευχόμενοι, όθεν, όπως έχετε πλουσίαν και αναφαίρετον την ευλογίαν και την προστασίαν της ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ, Σας προσκαλούμεν να τιμήσετε με την παρουσίαν Σας τας ως άνω εορταστικάς εκδηλώσεις, εις τας οποίας θα εκτεθούν εις προσκύνησιν τα Σεπτά Δώρα των εξ Ανατολής Μάγων, τα προσενεχθέντα εις τον νεογέννητον Βασιλέα Χριστόν, φυλασσόμενα και αφιχθέντα προς τούτο εξ Αγίου Όρους, εις ευλογίαν των πιστών”, αναφέρει στην πρόσκληση για την εορτή ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων