20/05/2024 21/05/2024 Με προεξάρχοντα τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, εορτάστηκε στο μικρό νησί των Αντικυθήρων η ανακομιδή και πάροδος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μιχαήλ Σταθάκης και ο νέος εφημέριος του νησιού π. Ιωάννης Μαριδάκης....
20 Μαΐου, 2024 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 1:20

Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στα Αντικύθηρα

Διαδώστε:
Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στα Αντικύθηρα

Με προεξάρχοντα τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, εορτάστηκε στο μικρό νησί των Αντικυθήρων η ανακομιδή και πάροδος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μιχαήλ Σταθάκης και ο νέος εφημέριος του νησιού π. Ιωάννης Μαριδάκης. Παρέστη και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Ο π. Μιχαήλ Σταθάκης δώρισε προ ετών στο ναό του Αγίου στα Αντικύθηρα, μικρό απότμημα των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου που μυροβλύζει και είναι πηγή αγιασμού για το ακριτικό νησί και τους λιγοστούς ήρωες κατοίκους του.

Η θερινή εορτή του Αγίου Νικολάου εορτάζεται κάθε 20 Μαΐου στα Αντικύθηρα από το 2011, μετά από πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ που επισκέπτεται το λιγοστό εκείσε ποίμνιό του σχεδόν κάθε μήνα.

Ας έχουμε την ευλογία του Αγίου των θαλασσών και προστάτου των ναυτικών και των νησιών μας Αγίου Νικολάου!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων