24/09/2023 24/09/2023 Τα Τίμια Δώρα, από τα σημαντικότερα κειμήλια του χριστιανισμού που σώζονται στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους. έφτασαν για προσκύνημα στα Κύθήρα. Τα Τίμια Δώρα έφτασαν στο νησί εν πλώ με σκάφος του Λιμενικού Σώματος την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από την Νεάπολη Λακωνίας όπου παρέμειναν για λίγη ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος....
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 12:55

Κύθηρα: Τα Τίμια Δώρα στην Ι.Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Διαδώστε:
Κύθηρα: Τα Τίμια Δώρα στην Ι.Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Τα Τίμια Δώρα, από τα σημαντικότερα κειμήλια του χριστιανισμού που σώζονται στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους. έφτασαν για προσκύνημα στα Κύθήρα.

Τα Τίμια Δώρα έφτασαν στο νησί εν πλώ με σκάφος του Λιμενικού Σώματος την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από την Νεάπολη Λακωνίας όπου παρέμειναν για λίγη ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Υπήρξε λαμπρή υποδοχή στο λιμάνι του Διακοφτίου με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, τον Δήμαρχο Κυθήρων κ.Ευστράτιο Χαρχαλάκη,τον Πρόεδρο της Εγχώριου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Ευάγγελο Βενάρδο ενώ επίσης παρέστησαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, αριθμός Ιερέων ,αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια παιάνιζε τιμητικούς ήχους η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συνέχεια τα Τίμια Δώρα έφτασαν με κωδωνοκρουσίες στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας με τον κόσμο σπεύδει με ευλάβεια να προσκυνήσει. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να παραμείνουν στον ναό για προσκύνημα απο τους πιστούς μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Φωτορεπορτάζ: Γιώτα Πολίτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων