22/12/2018 22/12/2018 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε για πρώτη φορά εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στο όνομα της οποίας τιμάται μεταξύ των άλλων και ο περικαλλής Ιερός Ναός των Θεοφανείων και του Τιμίου Προδρόμου της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.     Το εσπέρας της εορτής, Παρασκευή 21...
22 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2018 - 16:30

“Δίδει την μαρτυρία για το πώς πρέπει να φροντίζουμε την ψυχή μας”

Διαδώστε:
“Δίδει την μαρτυρία για το πώς πρέπει να φροντίζουμε την ψυχή μας”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε για πρώτη φορά εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στο όνομα της οποίας τιμάται μεταξύ των άλλων και ο περικαλλής Ιερός Ναός των Θεοφανείων και του Τιμίου Προδρόμου της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά.

 

 

Το εσπέρας της εορτής, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος και ομίλησε περί του προσώπου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ως πρότυπο στην ζωή του καθενός, ιδιαιτέρως των γυναικών, ενώ παράλληλα επεσήμανε την μεγάλη της Πίστη της μέχρι του Μαρτυρίου της, προς τον Έναν και Αληθινό Θεό.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ προ της ενάρξεως εκομίσθη και ετέθη προς προσκύνηση και πνευματική ευλογία των Πιστών, υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αντωνίου Πατρικίου, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαρισείου Θεσσαλονίκης, απότμημα του Σεπτού Λειψάνου της σήμερα τιμωμένης Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Στην ομιλία του, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, έκανε αναφορά τόσο στην Αγία Αναστασία όσο και στην Ευαγγελική Περικοπή, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «η Αγία Αναστασία με τον Βίο και το Μαρτύριο Της, μας δίδει την Μαρτυρία εκείνη για το πώς θα πρέπει να φροντίζουμε την ψυχή μας και να έχουμε μέριμνα και αγάπη για τον συνάνθρωπο μας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων