06/01/2019 06/01/2019 Η Μεγίστη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε με την δέουσα λαμπρότητα και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Το πρωί της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν...
06 Ιανουαρίου, 2019 - 17:06

Η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Η Μεγίστη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε με την δέουσα λαμπρότητα και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Το πρωί της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία ετέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, ομιλώντας στο τέλος προς τους παρισταμένους περί των νοημάτων της εορτής της Θείας Επιφανείας.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Καθ΄ όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν ο Βουλευτής του Συριζα κ. Δημήτριος Μάρδας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς με επικεφαλή τον Διοικητή της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο Σωτήριο Κωστάκογλου, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους, τα μέλη της παιδικής, Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας της μουσικής Ακαδημίας «Ειρμός», υπό την άριστη καθοδήγηση του μουσικολογιωτάτου Χοράρχου κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο του Λαγκαδά, στην Λίμνη του Αγίου Βασιλείου καθώς και στη λίμνη της Βόλβης, όπου εφέτος παρά το δριμύ ψύχος και την υπό το μηδέν χαμηλή θερμοκρασία, συνολικά 15 τολμηροί κολυμβητές, με οδηγό το γενναίο φρόνημα των Ορθοδόξων Χριστιανών, βούτηξαν στα νερά, για ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, δείχνοντας με τον δικό τους τρόπο την θερμή τους Πίστη και την μεγάλη τους αγάπη για την Αγία μας Εκκλησία και τα ήθη της πατρίδος μας.
Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυραν οι Κωνσταντίνος Ασλανίδης στο κολυμβητήριο των Λουτρών, Βασίλης Καπετάνογλου στην Λίμνη του Αγίου Βασιλείου και ο Χρήστος Γεωργίου στη Λίμνη της Βόλβης.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συνεχάρη τους τολμηρούς κολυμβητές που και εφέτος δείχνοντας φρόνιμα ευψυχίας κολύμπησαν στα κρύα νερά και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό, δίδοντας μία ακόμα γενναία Μαρτυρία της Πίστεως τους προς τον Επιφανέντα Κύριο, ενώ παράλληλα τους προσκάλεσε όλους το απόγευμα εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Λαγκαδά, όπου μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού επί τη Εορτή της Συνάξεως του Τιμίου ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου, θα τους αποδοθεί η προβλεπόμενη τιμή της Αγίας μας Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων