27/01/2024 27/01/2024 Την εις Κύριον εκδημίαν του πολιού Γέροντος και Κτήτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων Βασιλουδίου, Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Αλεξάνδρου, κάνει γνωστή με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντινής. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 4:00 μ.μ. στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων, χοροστατούντος του...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2024 - 16:16

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Αλεξάνδρου, Κτήτωρ του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αρχαγγέλων Βασιλουδίου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Αλεξάνδρου, Κτήτωρ του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αρχαγγέλων Βασιλουδίου

Την εις Κύριον εκδημίαν του πολιού Γέροντος και Κτήτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων Βασιλουδίου, Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Αλεξάνδρου, κάνει γνωστή με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντινής.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 4:00 μ.μ. στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης:

«Η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντινής, μετά θλίψεως, αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του πολιού Γέροντος και Κτήτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων Βασιλουδίου, Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Αλεξάνδρου.

Ο μακαριστός Γέροντας διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 1974-1975, εχρημάτισε Ιεροκήρυξ των Ιερών Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την Εκκλησιαστική εκπαίδευση διατελώντας Σχολάρχης στην Αθωνιάδα Σχολή, καθώς επίσης και στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Καρβάλης και της Ξάνθης.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την 27η του τρέχοντος μηνός και ώρα 4:00 εις το Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Αρχαγγέλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.

Παρακαλούμεν όπως εύχεσθε δια την ανάπαυσιν της μακαρίας ψυχής του αναλώσαντος εαυτόν εις την διακονίαν της Εκκλησίας και της Εκπαιδεύσεως κεκοιμημένου αδελφού Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ μετά των Αγίων.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων