26/07/2023 26/07/2023 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Ιουλίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης του Λαγκαδά, Αγίας Παρασκευής.  Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβαμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν...
26 Ιουλίου, 2023 - 0:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2023 - 7:31

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η πόλη του Λαγκαδά τίμησε τη μνήμη της προστάτιδάς του Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η πόλη του Λαγκαδά τίμησε τη μνήμη της προστάτιδάς του Αγίας Παρασκευής

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου τελέσθηκε το απόγευμα της 25ης Ιουλίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης του Λαγκαδά, Αγίας Παρασκευής. 

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβαμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν ο Μητροπολίτης Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος και ο οικείος Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.Πλάτων.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Στον κατάμεστο από πλήθους πιστών Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και εκπαιδευτικών αρχών της Πόλεως.

Κατόπιν, με την συμμετοχή του κόσμου και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους δεν υπήρχε άγημα του Στρατού, ακολούθησε η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος και του Σεπτού Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Λαγκαδά.

Στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η αρτοκλασία μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου κατά το οποίο θα προεξάρχει ο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόγραμμα πανηγύρεως της Πολιούχου του Λαγκαδά Αγίας Παρασκευής

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων