06/01/2023 06/01/2023 Με την δέουσα λαμπρότητα και πάσα ιεροπρέπεια μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μεγίστη και αρχαιότερη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη του Λαγκαδά,  ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Παρασκευής, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:07

Μητρόπολη Λαγκαδά: Αγιασμός των Υδάτων στη Λίμνη Βόλβη με ευχές για Οικολογική και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διαδώστε:
Μητρόπολη Λαγκαδά: Αγιασμός των Υδάτων στη Λίμνη Βόλβη με ευχές για Οικολογική και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Με την δέουσα λαμπρότητα και πάσα ιεροπρέπεια μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μεγίστη και αρχαιότερη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανείων του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη του Λαγκαδά,  ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Παρασκευής, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, παρουσία των Αρχών και Φορέων της Πόλεως με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, εκπροσώπων των Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος ευσεβούς Λαού.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο του Λαγκαδά και στη λίμνη της Βόλβης, όπου εφέτος 21 τολμηροί κολυμβητές με οδηγό το γενναίο φρόνημα τους και σύμμαχο τον καλό καιρό, βούτηξαν στα κρύα νερά, για ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, δείχνοντας με τον δικό τους τρόπο την θερμή τους Πίστη και την μεγάλη τους αγάπη για τα ήθη της πατρίδος μας, δίδοντας ένα μήνυμα ζωής, αγιασμού και ελπίδος.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυραν οι Δημήτριος Τσάκαλος στο κολυμβητήριο των Λουτρών και Γεώργιος Χριστοφόρου στη Λίμνη της Βόλβης, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος επίδωσε τον προβλεπόμενο έπαινο της Αγίας μας Εκκλησίας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του στο Δημοτικό κολυμβητήριο ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων αναφέρθηκε στην σημερινή Δεσποτική εορτή, σημειώνοντας ότι είναι η εορτή που ο Θεός δίνει μια ευκαιρία στον άνθρωπο να βυθίσει στα ύδατα του «Ιορδάνη Ποταμού» τον παλαιό άνθρωπο και να εξέλθει καινούργιος και αναγεννημένος.

Από την λίμνη Βόλβη παίρνοντας αφορμή από το μεγάλο πρόβλημα της περιβαλλοντολογικής καταστροφής που έχει συντελεστεί στο συγκεκριμένο μέρος, το οποίο και αποτελεί έναν από τους 11 ελληνικούς υγροτόπους, που προστατεύονται από τη διεθνή συνθήκη Ramsar, στάθηκε στην αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, το οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι «Θείο δώρο και κληρονομία για όλους μας, το οποίο ο Θεός μας το προσέφερε και εμείς πρέπει να το σεβόμαστε, ώστε να διασφαλίζεται η αρμονία του συστήματος», ενώ κάλεσε και όλους τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα και να προβούν στις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να καταστεί δυνατή μία πλήρης οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη.

      

Περισσότερες Φωτογραφίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων