25/06/2020 25/06/2020 Το εσπέρας της Πέμπτης, 25η Ιουνίου 2020, ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, εις το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της περιοχής του Κρυονερίου – Μελισσοχωρίου. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού εκομίσθει, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ,...
25 Ιουνίου, 2020 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 22:13

Μοιράστηκαν προς όλους καρποί αμυγδαλιάς ως ευλογία

Διαδώστε:
Μοιράστηκαν προς όλους καρποί αμυγδαλιάς ως ευλογία

Το εσπέρας της Πέμπτης, 25η Ιουνίου 2020, ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, εις το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της περιοχής του Κρυονερίου – Μελισσοχωρίου.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού εκομίσθει, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ, το οποίο και φυλάσσεται εις την ενορία του Μελισσοχωρίου προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των κατοίκων της κωμοπόλεως.

Στον Εσπερινό του λόγο προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την ασκητική μορφή του Οσίου Δαβίδ καθώς επίσης και την μεγάλη του πνευματική προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κάνοντας παράλληλα μια μικρή αναφορά για το Καθολικό της Μονή Λατόμου που φέρει το όνομα του, και την ιδιαίτερη τιμή που δείχνουν προς τον Άγιο, οι πρόσφυγες και οι απόγονοι τους που ήρθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ιστορικό της επαναφοράς των Τιμίων Λειψάνων του, από την πόλη της Πάβιας της Ιταλίας το έτος 1978, παράλληλα με τα Λείψανα του Αγίου Δημητρίου, ύστερα από ενέργειες που κατέβαλε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β΄ (Χρυσοφάκης), ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε την αξία της προσευχής και της προσωπικής επικοινωνίας με τον Θεό και τους Αγίους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μάθουμε να προσευχόμαστε και να συνομιλούμε με τον Θεό και τους Αγίους, ώστε να μπορούμε να ξεφύγουμε από την ματαιότητα αυτού του κόσμου και να ζούμε συνεχώς το μεγαλείο του Ουρανού»

Στο τέλος του Εσπερινού μοιράστηκαν προς όλους καρποί αμυγδαλιάς ως ευλογία και ανάμνηση της ασκήσεως του Αγίου, ενώ παράλληλα προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα στο προαύλιο χώρο του Παρεκκλησίου, ο οποίος λόγω του σημείου που ευρίσκεται, αλλά και του τρόπου κατασκευής του με φυσικά υλικά και πρώτες ύλες, αποτελεί ένα τόπο ψυχικής αναπαύσεως και ένα λιμάνι πνευματικής δύναμις για τον καθένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων