16/04/2023 16/04/2023 Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, εορτάσθηκε η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Αθρόα ήταν εφέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων, που υπερπλήρωσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της...
16 Απριλίου, 2023 - 13:26

Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, εορτάσθηκε η Εορτή των Εορτών και η Πανήγυρη των Πανηγύρεων, η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Αθρόα ήταν εφέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων, που υπερπλήρωσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και να ακούσουν το χαρμόσυνο παιάνα Της, ο οποίος αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου.

Προ της ενάρξεως των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων τέλεσε Τρισάγιο επί των μνημάτων των προκατόχων του, Σπυρίδωνος και Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της Αναστάσιμής Πανυχίδος ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίῳ Πάσχα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ενώ προ της Απολύσεως της Πασχάλιας Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό, ευχόμενος προς όλους να ζουν συνεχώς μέσα στο Ανέσπερο Φως και την Χαρά που μας χαρίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Ο Εσπερινός της Αγάπης

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, τον οποίον και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις την κεντρική αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» του πνευματικού κέντρου του Ι.Μ.Ν. της Αγίας Παρασκευής, εν συνέχειᾳ εν πομπή κατευθύνθηκαν προς τον Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….»,

Το κατά Ιωάννην ιερό Ευαγγέλιο του Εσπερινού ανεγνώσθη εφέτος σε 10 γλώσσες, την Ελληνική, την Ιταλική, την Αγγλική, την Σέρβικη, την Ρουμάνικη, την Αραβική, την Εβραϊκή, την Αλβανική, την Πορτογαλική και την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο).

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Προ της Απολύσεως ανεγνώσθη υπό του εορτάζοντος Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδες. Πρωτοπρ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αναστασίου Παρούτογλου, η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απευθυνόμενος στο τέλος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που παρέστη για να συνεορτάσει υπό το φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως το Μυστήριο της σωτηρίας και της αγάπης, μετέφερε προς πάντας τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του, διανέμοντας προς όλους τους παρισταμένους τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων