06/01/2023 06/01/2023 Με ευλογία του  Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Πλάτωνος, η εκ Θεσσαλονίκης Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», υπό τον δ/ντή της μουσικοπαιδαγωγό – λειτουργιολόγο Σπυρίδωνα Ασπιώτη, έψαλε τον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων [με πολυελέους, τις καταβασίες στη θέση τους, στιχολογία των αίνων μετ’ εφυμνίου, προκείμενο του Αποστόλου, αλληλουιάριο...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 22:01
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 22:02

Θεοφάνεια με τους νέους στον πανηγυρίζοντα Ναό που ανηγέρθη για τη νεότητα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια με τους νέους στον πανηγυρίζοντα Ναό που ανηγέρθη για τη νεότητα (ΦΩΤΟ)

Με ευλογία του  Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Πλάτωνος, η εκ Θεσσαλονίκης Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», υπό τον δ/ντή της μουσικοπαιδαγωγό – λειτουργιολόγο Σπυρίδωνα Ασπιώτη, έψαλε τον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων [με πολυελέους, τις καταβασίες στη θέση τους, στιχολογία των αίνων μετ’ εφυμνίου, προκείμενο του Αποστόλου, αλληλουιάριο του Ευαγγελίου και Κοινωνικό Ύμνο σε σύντομο μέλος μετ’ εφυμνίου κατά το Ασματικό Τυπικό] στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Θεοφανείων & του Τιμίου Προδρόμου Λαγκαδά, όπου εδρεύει το Ίδρυμα Λειτουργικής Κατηχήσεως και Ζωής της Ιεράς Μητροπόλεως.

01 VIDEO ΕΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2023

 

Το εν λόγω Ίδρυμα συνεστήθη το 2017 από τον Κτίτορα του Ναού μακαριστό μητροπολίτη Λαγκαδά κυρό Ιωάννη, με απόφαση της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος και Νόμο του Κράτους και στους σκοπούς του περιλαμβάνεται «ο επανευαγγελισμός κλήρου και λαού με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους, καθώς επίσης και για τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων». Τα Εγκαίνια του αφιερωμένου στη Νεότητα Ναού ετέλεσε ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος περιστοιχισμένος από τα μέλη της Δ.Ι.Σ.

Πλήθος πιστών μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, ενώ πριν την απόλυση της Θ.Λειτουργίας ετελέσθη ο Μέγας Αγιασμός από τον εφημέριο του Ιδρυματικού Ναού αρχιμανδρίτη π.Αθανάσιο Γραμμένο. Κατά τάξη «αγιάστηκε» στο τέλος το σύνολο των πιστών του κατάμεστου πανηγυρίζοντος Ναού, καθώς η 25μελής Βυζαντινή Χορωδία «Ειρμός» έψαλε ύμνους της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Θείας Επιφανείας.

Θεοφάνεια 2023 - Ι.Ν. Θεοφανείων Λαγκαδά. 2023.01.06

Η πανήγυρις του Ιερού Ναού Θεοφανείων Λαγκαδά συνεχίζεται και την 7η Ιανουαρίου, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μνημόσυνο στον κτίτορα, μακαριστό μητροπολίτη Ιωάννη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων