07/01/2020 07/01/2020 Ιεράρχες,κληρικοί και πιστοί τίμησαν στο Λαγκαδά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Ιωάννη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, προς όλους όσους προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα αυτή, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με τη σειρά του προς όλους τους εορτάζοντες τα Χρόνια Πολλά...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 15:22

Τίμησαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Τίμησαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Ιεράρχες,κληρικοί και πιστοί τίμησαν στο Λαγκαδά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη κ. Ιωάννη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες, προς όλους όσους προσήλθαν και λάμπρυναν με την παρουσία και την προσευχή τους την ημέρα αυτή, ενώ παράλληλα ευχήθηκε με τη σειρά του προς όλους τους εορτάζοντες τα Χρόνια Πολλά

Το εσπέρας της 6ης Ιανουαρίου, ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Την Αγιώνυμον ημέρα της Εορτής (07-01-2020), ετελέσθη λαμπρό Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων κ. Νικηφόρος.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τους Αρχιερείς πλαισίωναν, ο Γραμματεύς του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Πλάτων Κρικρής, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Θ. Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Ι. Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δωρόθεος Ζέρβας, οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίου Βασίλειου και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Ευσέβιος Σπουργίτης και Αγίας Τριάδος π. Αμβρόσιος Πουτούκης, καθώς επίσης και πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, από διάφορες Μητροπόλεις της Πατρίδος μας, ενώ τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους κατά το εορταστικό διήμερο, ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, περιστοιχιζόμενος από τα παιδιά της Βυζαντινής Χορωδίας «Ειρμός», και τον Χοράρχη αυτής, κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο επίσης έχων την ονομαστική του εορτή Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Λαγκαδά κ. Αστέριο Καραγιοβάννη, καθώς και αρκετός κόσμος που παρά το δριμύ κρύο που επικρατεί και το εργάσιμο της ημέρας προσήλθαν για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής, εγκαρδίου σεβασμού και υϊικής αγάπης τον εορτάζοντα Μητροπολίτη μας.

Τον Θείο Λόγο, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος με τον απλό αλλά ουσιαστικό και μεστό λόγο που τον διακρίνει αναφέρθηκε στη μορφή του Σεβασμιωτερου των Προφητών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος έχει ανιδιοτέλεια, βρίσκει το δρόμο της αληθινής ζωής και βοηθάει και άλλους ανθρώπους να βρουν αυτή την πορεία, ενώ παράλληλα απεύθυνε και προς τον εορτάζοντα Ιεράρχη, εκ μέρους όλης της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων, θερμούς λόγους αγάπης και εγκάρδιες ευχές.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας και την διανομή του Αντιδώρου, ο εορτάζων Ποιμενάρχης, εδέχθει εις το Επισκοπείο τις εγκάρδιες ευχές του Ιερού Κλήρου, των μοναχών, των αρχών της πόλεως, καθώς επίσης και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων