18/10/2020 18/10/2020 Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται από την Εκκλησία, η εορτή του Αγίου Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, καθώς επίσης τιμάται και η 116η Επέτειος Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβη εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου (περιοχή όπου ήταν εγκατεστημένο το στρατηγείο των...
18 Οκτωβρίου, 2020 - 14:24

Τίμησαν την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Διαδώστε:
Τίμησαν την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται από την Εκκλησία, η εορτή του Αγίου Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, καθώς επίσης τιμάται και η 116η Επέτειος Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβη εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου (περιοχή όπου ήταν εγκατεστημένο το στρατηγείο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της τριήμερης μάχης του Κιλκίς-Λαχανά το 1913), όπου Ιερούργησε εις τον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου και εν συνεχεία προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστησαν εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως με τις Ελληνικές Σημαίες ανά χείρας, αναφέρθηκε τόσο στην μορφή του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αποστόλου Λουκά, όσο και στην ιστορική για την Μακεδονία μας σημερινή ημέρα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία της περιοχής και την διατήρηση της Εθνικής μας ταυτότητος, ενώ καταλήγοντας τόνισε στεντόρεια τη φωνή ότι «Η Μακεδονία, ήταν, είναι, και θα είναι για πάντα Ελληνική» προτρέποντας τους παρισταμένους να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά μετέβη στο Μνημείο της προτομής των Μακεδονομάχων Λαγκαδά, το οποίο και ευρίσκεται στην κεντρική Πλατεία της πόλεως, όπου και τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών πού θυσιάστηκαν κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα, και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων, παρουσία των Πολιτικών, Δημοτικών και των Στρατιωτικών Αρχών της Πόλεως και της Περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων