19/03/2024 19/03/2024 Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη την Κυριακή της Τυρινής το απόγευμα 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της συγχωρήσεως) στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Νικόλαου της πόλεως της Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάοτυ κ. Ευσεβίου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Βαθέος και πλήθος κόσμου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο...
19 Μαρτίου, 2024 - 12:36

Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Διαδώστε:
Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη την Κυριακή της Τυρινής το απόγευμα 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της συγχωρήσεως) στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Νικόλαου της πόλεως της Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάοτυ κ. Ευσεβίου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Βαθέος και πλήθος κόσμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ποιμενάρχης αναφερόμενος στη λατρευτική και πνευματική πορεία μας μέσα στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στους συμβολισμούς αλλά και στα πολλαπλά μηνύματα που έχει να μας δώσει.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης ανέγνωσε την σχετική συγχωριτική ευχή και μετά το «Δι’ευχών» ακολούθησε ο ασπασμός της αγάπης και συγχωρήσεως κλήρου και λαού.

Επίσης να αναφέρθηκε ότι μερίμνη του Σεβασμιωτάτου στους κεντρικούς Ναούς των Αρχιερατικών περιφερειών των Νησιών τελέσθηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως με τη συμμετοχή των κληρικών των Αρχιερατικών Περιφερειών, του ευσεβούς λαού και με σχετική πνευματική ομιλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων