24/08/2023 24/08/2023 Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας ή Μονή των “πέντε οσπιτίων” ιδρυθείσα από τους αυταδέλφους Νείλο και Διονύσιο το έτος 1586. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό υπαιθρίως, ομίλησε επίκαιρα, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της...
24 Αυγούστου, 2023 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 16:26

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου

Διαδώστε:
Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ιστορική Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου

Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική Μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας ή Μονή των “πέντε οσπιτίων” ιδρυθείσα από τους αυταδέλφους Νείλο και Διονύσιο το έτος 1586.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό υπαιθρίως, ομίλησε επίκαιρα, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Θεοτόκου κατά το Σαμιακό Τυπικό και της Λιτάνευσης πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Την ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και προέστη της Λιτάνευσης της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο νεοχειροτονηθείς Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Χριστόδουλος Σελλής.

Ο Μητροπολίτης Σάμου προ της Απολύσεως ευχαρίστησε τους Πατέρες, τους Ιεροψάλτες και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα που εντυπωσιακά πλυμμήρισε το Μοναστήρι μας καθώς επίσης και τον Πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο π. Μιχαήλ Τυροπώλη και την εν Χριστώ αδελφότητα για την διοργανωση της Πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων