31/07/2023 31/07/2023 Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια για 26η χρονιά τιμήθηκε η Εορτή της Συνάξεως των εν Σάμω διαλαμψάντων Αγίων η οποία είναι αφιερωμένη και στους απανταχού της γης Σαμίους αδελφούς μας. Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας...
31 Ιουλίου, 2023 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 20:30

Η Εορτή των εν Σάμω διαλαμψάντων Αγίων

Διαδώστε:
Η Εορτή των εν Σάμω διαλαμψάντων Αγίων

Με λαμπρότητα και Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια για 26η χρονιά τιμήθηκε η Εορτή της Συνάξεως των εν Σάμω διαλαμψάντων Αγίων η οποία είναι αφιερωμένη και στους απανταχού της γης Σαμίους αδελφούς μας.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ Ιεροθέου. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων, επί της  παραλιακής οδού και εν συνεχεία τελέσθηκε Δέησις, η Αρτοκλασία και το θείον Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροποιλίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο εις την Κεντρικήν Πλατείαν της πόλεως της Σάμου.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου εις τον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου.

Τον θείο Λόγο Κήρυξε ο κ. Ιερόθεος. Στη συνεχεία τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των απανταχού της γης κεκοιμημένων  Σαμίων Αδελφών ημών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση “Νησιώτικο Πανηγύρι” προς τιμήν των Αποδήμων Σαμίων  εις την Κεντρική Πλατεία Πυθαγόρα με ζωντανή μουσική, από τους αδελφούς Γιαμαίους. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην αγάπη των αποδήμων προς το Νησί μας. Ευχαρίστησε τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας, τον Ναυτικό Όμιλο, τον Σύλλογο Αλιέων, τα χορευτικά συγκροτήματα που πλαισίωσαν την εκδήλωση “Λύκειο Ελληνίδων”, “Καπετάν Λαχανά”, “Μικρασιατών Σάμου” και “Ιερού Ναού Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου Αμπέλου”, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδηλώσεως.

Τις Εόρτιες εκδηλώσεις τίμησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές  Αρχές του Νησιού μας, Πρόεδροι και μέλη των Σαμιακών Συλλόγων της Ελλάδος και του Εξωτερικού και πλήθος των Ευσεβών Χριστιανών μας.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων