21/10/2023 21/10/2023 Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος και η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας στα ακριτικά νησιά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό την Παραμονή της Εορτής 19 Οκτωβρίου τ.ε. στον κατάμεστο από ευσεβείς Χριστιανούς, Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ματρώνης Μυτιλινιών...
21 Οκτωβρίου, 2023 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 13:46

Η μνήμη της Αγίας Ματρώνης και του Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε στα ακριτικά νησιά

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγίας Ματρώνης και του Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε στα ακριτικά νησιά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος και η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας στα ακριτικά νησιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό την Παραμονή της Εορτής 19 Οκτωβρίου τ.ε. στον κατάμεστο από ευσεβείς Χριστιανούς, Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ματρώνης Μυτιλινιών και μίλησε σχετικώς.

Ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Βαθέος καθ’ότι ο Ναός της Αγίας Ματρώνης στο Άνω Βαθύ παραμένει πληγωμένος από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020. Τον θείο λόγο διηκόνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης.

Εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, ναό της Αστυνομίας, όπου Χοροστάτησε στην επίσημη Δοξολογία επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καθιέρωση του Αγίου Αρτεμίου ως Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας και τόνισε ότι “η εορτή του προστάτου Αγίου Αρτεμίου δεν είναι τυπική ανάμνηση του Αγίου αλλά είναι ουσιαστική για κάθε Ορθόδοξο Αστυνομικό που πιστεύει στο Χριστό και που δεν ξεχνά οτι ο Ιησούς Χριστός είναι αλάνθαστος οδηγός, ο μοναδικός διδάσκαλος της υψίστης ηθικής, ο αληθινός ελευθερωτής, ο προστάτης ο κραταιός, το καταφύγιο, η ασφάλεια, το φως το αληθινό και έχει ανάγκη της παρουσίας Του στη ζωή του διά της μεσιτείας του προστάτου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου”.

Να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μητρόπολη πέντε Ενοριακοί Ναοί είναι αφιερωμένοι στην Οσία Ματρώνα εξ αυτών τρεις στη Σάμο και δύο στην Ικαρία καθώς και αρκετά παρεκκλήσια στα νησιά.

 

=

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων