28/07/2023 28/07/2023 Πανηγυρικά τιμήθηκαν οι Άγιοι Παρασκευή και Παντελεήμων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας την παραμονή της μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο γραφικό και ειδυλλιακό παρεκκλήσιο επ’ ονόματι της Αγίας στη περιοχή Κέδρος. Ανήμερα της εορτής Χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία στον...
28 Ιουλίου, 2023 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 12:47

Η Σάμος τίμησε την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμωνα

Διαδώστε:
Η Σάμος τίμησε την Αγία Παρασκευή και τον Άγιο Παντελεήμωνα

Πανηγυρικά τιμήθηκαν οι Άγιοι Παρασκευή και Παντελεήμων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας την παραμονή της μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο γραφικό και ειδυλλιακό παρεκκλήσιο επ’ ονόματι της Αγίας στη περιοχή Κέδρος.

Ανήμερα της εορτής Χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία στον τραυματισμένο από τον σεισμό Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Χώρας και προέστη της Λιτάνευσης της Θαυματουργού Εικόνος της Αγίας και των χαριτόβρυτων Λειψάνων αυτής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Κουμαραδαίων.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων». Χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία και Προέστη της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ναού και εντός των θαλάμων του Νοσοκομείου, δίνοντας ευλογία και δύναμη στους εν ασθενεία κατακειμένους και νοσηλευομένους καθώς και στους συγγενείς και οικείους αυτών. Ευχήθηκε δε στους Ιατρούς και στους νοσηλευτές δύναμη και κάθε εύλογία παρά Θεού στο δύσκολο έργο τους που καθημερινά επιτελούν.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον θείο λόγο αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο των Αγίων, στην ομολογία της πίστης τους στο όνομα του Ιησού Χριστού και στα φρικτά μαρτύριά τους.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού μας και πλήθος Ευσεβών Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων