22/06/2022 22/06/2022 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του και άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Περιστερίου κ. Γρηγορίου. Συμμετείχαν συνευχητικώς Κληρικοί της...
22 Ιουνίου, 2022 - 18:23
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 18:49

Η Σάμος τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Ευσεβίου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη της

Διαδώστε:
Η Σάμος τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Ευσεβίου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη της

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος Σάμου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του και άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου, συνιερουργούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Συμμετείχαν συνευχητικώς Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και από άλλες Μητροπόλεις, οι Πρωτοσύγκελοι των Ιερών Μητροπόλεων Δημητριάδος και Περιστερίου, ο Ιεροκήρυκας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμ. Αλεξίου, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών σχηματισμών και των Σωμάτων Ασφαλείας της νήσου και πολλοί πιστοί.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφερθείς στο λόγο του Κυρίου «εγώ ειμί η θύρα», υπογραμμίζοντας ότι ο Κύριος ποτέ δεν κλείνει την θύρα της Εκκλησίας και της Βασιλείας των Ουρανών σε όσους προσέρχονται προς Αυτόν!

«Αντίθετα», προσέθεσε, «εμείς οι άνθρωποι συχνά δυσκολευόμαστε να περάσουμε απ’ αυτήν, διότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία και συναίσθηση των δυνατοτήτων, που έχει ο καθένας προσωπικά, για να προσεγγίσει την αγιότητα»!

Ευχήθηκε δε εγκαρδίως προς τον άγοντα τα Ονομαστήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, επι 27 χρόνια ποιμαίνει θεοφιλώς και λαοφιλώς την λαχούσαν αυτώ ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου, διακρινόμενος για το εκκλησιαστικό του ήθος και τη θυσιαστική αγάπη προς το ποίμνιό του, με πολύπτυχο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Απευθυνόμενος δε προς τους παρισταμένους Σαμίους πιστούς, τους προέτρεψε να παραμείνουν, με προεξάρχοντα τον Ποιμενάρχη τους Σεβασμιώτατο κ. Ευσέβιο, αδιαπραγμάτευτοι βιγλάτορες και φρουροί όχι μόνο της Ελληνικής γης, αλλά και της Ελληνικής θάλασσας, η οποία, όπως διακήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά την παρελθούσα εορτή των Κατακομβών, από τα αρχαιότατα χρόνια ήταν και μέχρι τέλους της ιστορίας θα είναι Ελληνική και Χριστιανική, τα ύδατα της οποίας προσέθεσε ο κ. Δωρόθεος Β’ έχουν πολλάκις πορφυρωθεί από το αίμα των Ελλήνων Χριστιανών, σφαγιασθέντων υπερασπιστών της και έχουν αναμειχθεί με τα δάκρυα των καταδιωγμένων, πριν 100 χρόνια, προσφύγων από τα απέναντι Μικρασιάτικα παράλια.

Τέλος, υπεγράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, καθώς δύο επιφανείς Μητροπολίτες Σύρου, ο Αλέξανδρος Λυκούργος και ο Φιλάρετος Ιωαννίδης ήταν Σάμιοι, ο δε νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος έλαβε το άγιο Βάπτισμα στην κολυμβήθρα του Πανίερου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου, η Οποία και τον ανήγαγε στο Επισκοπικό Αξίωμα.

Μετά ταύτα πρετέθη Μοναστηριακή δοχή στη γυναικία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Χθες, στον ίδιο Ιερό Ναο τελέσθηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέπτυξε τους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου «εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων