13/09/2023 13/09/2023 Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ανεφέρθηκε στην έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους και τόνισε τις βασικές προϋποθέσεις για το Πνευματικό και Ιεραποστολικό έργο και την πορεία του. Έγινε διαλογική συζήτηση σε Πνευματικά και Ποιμαντικά θέματα. Προέτρεψε δε τους Ιερείς να εργασθούν...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 14:56

Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Σάμου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη  στη Μητρόπολη Σάμου

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ανεφέρθηκε στην έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους και τόνισε τις βασικές προϋποθέσεις για το Πνευματικό και Ιεραποστολικό έργο και την πορεία του.

Έγινε διαλογική συζήτηση σε Πνευματικά και Ποιμαντικά θέματα. Προέτρεψε δε τους Ιερείς να εργασθούν με περισσότερο ζήλο, αφοσίωση και συνέπεια στο Νέο Εκκλησιαστικό και Ιεραποστολικό έτος.

Επίσης η Σύναξη είχε και εορταστικό χαρακτήρα καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου (10 Σεπτεμβρίου 1995).

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σωτήριος Κοσμόπουλος εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των πατέρων ευχήθηκε στο Μητροπολίτη να εχει Έτη Πολλά και ο δωρεοδότης Κύριός μας να μας τον χαρίζει «σώον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας Του».

Τέλος δε να σημειωθεί ότι η Γυναικεία αδελφότητα της Ιεράς Μονής επεφύλλαξε Αβραμιαία φιλοξενία προς τιμήν της επετείου του Σεβασμιωτάτου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων