27/04/2023 27/04/2023 Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος συνεκάλεσε Ιερατική Σύναξη στη Σάμο και στην Ικαρία, όπου μίλησε επικαίρως και έδωσε πνευματικές συμβουλές και οδηγίες στους Εφημερίους για την Αγία Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα. Με αίσθημα ποιμαντικής αγωνίας έδωσε κατάλληλες οδηγίες και προέτρεψε τους εφημερίους να μεταβούν και στα πιο απομακρυσμένα χωριά των ακριτικών νησιών...
27 Απριλίου, 2023 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 10:07

Ιερατική Σύναξη στη Σάμο και στην Ικαρία – Ποιμαντικές δραστηριότητες του Μητρόπολίτη Ευσέβιου

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στη Σάμο και στην Ικαρία – Ποιμαντικές δραστηριότητες του Μητρόπολίτη Ευσέβιου

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος συνεκάλεσε Ιερατική Σύναξη στη Σάμο και στην Ικαρία, όπου μίλησε επικαίρως και έδωσε πνευματικές συμβουλές και οδηγίες στους Εφημερίους για την Αγία Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα. Με αίσθημα ποιμαντικής αγωνίας έδωσε κατάλληλες οδηγίες και προέτρεψε τους εφημερίους να μεταβούν και στα πιο απομακρυσμένα χωριά των ακριτικών νησιών και να τελέσουν τις ιερές Ακολουθίες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους εκείνους που στηρίζουν το άγιο τούτο έργο και ιδιαιτέρως την 79 ΑΔΤΕ και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σάμου. Ακόμη ο Ποιμενάρχης επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου “ΕΥΓΗΡΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” όπου συνομίλησε με τους τροφίμους και τους εργαζομένους, ευχήθηκε τα δέοντα και μοίρασε σε όλους συμβολικά πασχαλινά δώρα.

Με επιτυχία συν Θεώ πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πνευματικές, ιεραποστολικές και λατρευτικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Σε όλες τις ενορίες τελέσθηκαν το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολόγησης από τους ορισθέντες προς τούτο πνευματικούς. Πλήθος πιστών προσήλθε στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς στους Ενοριακούς Ναούς Βαθέος, Καρλοβάσου, Μαραθοκάμπου και Πυθαγορείου. Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος και ορισθέντες ομιλητές μιλούσαν αναλύοντας επίκαιρα και πνευματικά θέματα. Τελέσθηκαν ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών, εσπερινές Προηγιασμένες θείες Λειτουργίες στις πόλεις και τα μεγάλα χωριά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με ικανοποιητική συμμετοχή πιστών ενώ πολλοί προσήλθαν και στην τελετή του Ιερού Ευχελαίου.

Οι Ιεραποστολικές και λατρευτικές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Σάμου:

Όρθρος και Θεία Λειτουργία Κυριακής των Βαιων τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βουρλιωτών.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του ιερού Νιπτήρα, που τελείται κατά παράδοση, την Μεγάλη Τετάρτη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και μίλησε για την θεοειδή ταπείνωση και για τα ιστορικά στοιχεία που πιστοποιούν την αυθεντικότητα των τόπων της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Κατά την καθιερωμένη “Συνάντηση” των Επιταφίων των τεσσάρων Ενοριών της πόλης μας στην Κεντρική Πλατεία το βράδυ της Μ. Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς το εντυπωσιακά μέγα πλήθος, των Χριστιανών που συμμετείχαν με ευλάβεια και κατάνυξη.

Το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνοδευόμενος από τις Αρχές του Νησιού μαςυποδέχθηκε το Άγιον Φως που έφθασε στο Αεροδρόμιο της Σάμου με ειδική πτήση.Το Άγιο Φως μετεφέρθη στην Ικαρία, τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Πάτμο με ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος.

Ακολουθία Αναστάσεως και Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Σάμου και Εσπερινός του Πάσχα “ΑΓΑΠΗ”.

Την Τρίτη του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος συνεχίζοντας το παλαιόν έθος, τέλεσε την Αναστάσιμη θεία Λειτουργία στο Πνευματικό κέντρο δίπλα από τον πληγωμένο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμ. της Θεοτόκου Καρλοβάσου και προέστη της ιεράς Λιτανεύσεως των Αναστάσεων ανά την πόλιν. Και στις δύο παραδοσιακές λατρευτικές ευκαιρίες συμμετείχαν οι Αρχές του Νησιού και πλήθος πιστών Χριστιανών.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή της Διακαινησίμου ο Σεβασμιώτατος προέστη των πανηγυρικών ακολουθιών, που τελέσθηκαν με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Βλαμαρής Σάμου (1756). Στην λαμπρή πανήγυρι της ιεράς Μονής συμμετείχαν οι Αρχές του Νησιού και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι απόλαυσαν και την αβραμιαίαν φιλοξενίαν των Αδελφών της Ιεράς Μονής.


Κατά τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε αναστάσιμες ευχές από τις Αρχές του νησιού, τους αποδήμους και πλήθος πνευματικών του τέκνων. Ο ίδιος απηύθυνε το Πασχαλινό του Μήνυμα και τις πατρικές του ευχές προς όλους, μέσω των τοπικών εφημερίδων, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών των νησιών και του Διαδυκτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων