26/03/2024 26/03/2024 Με την δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας στα νησιά μας, με επίκεντρο το Καρλόβασι της Σάμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ιερούργησε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθότι ο Ι. Ναός παραμένει πληγομένος από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με την...
26 Μαρτίου, 2024 - 12:19

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι Σάμου

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι Σάμου

Με την δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας στα νησιά μας, με επίκεντρο το Καρλόβασι της Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ιερούργησε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθότι ο Ι. Ναός παραμένει πληγομένος από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με την συμμετοχή των Ενοριών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου έγινε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ακολούθησε δέησις στη Πλατεία της πόλεως και ανεγνώσθη το «Συνοδικό της ημέρας».

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης επεσήμανε ότι “χρειάζεται επαναπροσανατολισμός στην Ορθόδοξη πορεία του Γένους μας. Αναζωπύρωση του Ορθόδοξου φρονήματος. Κάλεσε δε να αναστηλώσουμε τις Εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων της Πίστεως και τις Ορθοδοξίας μας στις Ελληνικές ψυχές μας”.

Τόνισε δε ότι «Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας αποτελεί την μόνη ελπίδα συσπειρώσεως, ενώσεως και συνοχής όλων μας».

Παρέστησαν οι Στρατιωτικές και Πολιτικές αρχές του νησιού και της πόλεως των Καρλοβασίων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών. Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως παρετέθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “η Αγάπη” μικρά δεξίωσις.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς μας αντί άλλου κηρύγματος ανεγνώσθη το «Εγκύκλιον Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας 2024».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων