30/04/2024 30/04/2024 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή των Βαϊων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε στον λαμπροστολισμένο, σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, με τα βαΐα των φοινίκων, Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βουρλιωτών Σάμου, όπου κατά παράδοση πανηγυρικά εορτάζεται αυτή η ημέρα. Ομίλησε δε για την διαφύλαξη...
30 Απριλίου, 2024 - 10:19

Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Διαδώστε:
Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή των Βαϊων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε στον λαμπροστολισμένο, σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, με τα βαΐα των φοινίκων, Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βουρλιωτών Σάμου, όπου κατά παράδοση πανηγυρικά εορτάζεται αυτή η ημέρα. Ομίλησε δε για την διαφύλαξη της ενθουσιώδους υποδοχής του Χριστού, εφ’ όρου ζωής μας.

Ευχαρίστησε τον Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Λάνδρου εφημέριο του χωριού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άρτια οργάνωση της Εορτής, τους Πολιτικούς και Στρατριωτικούς Άρχοντες του Νησιού μας για την παρουσία τους και το πολυπληθές Εκκλησίασμα που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και ευχήθηκε τα δέοντα εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τις Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού, μετέβη στο φυλάκιο “4ο Σταθμό Αναφοράς” της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό των Βουρλιωτών, στους πρόποδες του Όρους Καρβούνη. Ευχήθηκε και ομίλησε στους εκεί υπηρετούντας και προσέφερε Πασχάλιες ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων