09/05/2024 09/05/2024 Την Τρίτη του Πάσχα (η Νέα Τρίτη) 7 Μαϊου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ιερούργησε στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβασίων καθ’ ότι ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός παραμένει κλειστός και πληγωμένος από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020. Εν συνεχεία προεξήρχε εις την κατ’ έτος τελουμένη λιτανεία των...
09 Μαΐου, 2024 - 11:19

Λιτάνευση ιερών εικόνων και λαβάρων της Αναστάσεως στο Καρλόβασι

Διαδώστε:
Λιτάνευση ιερών εικόνων και λαβάρων της Αναστάσεως στο Καρλόβασι

Την Τρίτη του Πάσχα (η Νέα Τρίτη) 7 Μαϊου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος ιερούργησε στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβασίων καθ’ ότι ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός παραμένει κλειστός και πληγωμένος από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2020.

Εν συνεχεία προεξήρχε εις την κατ’ έτος τελουμένη λιτανεία των ιερών εικόνων και των λαβάρων της Αναστάσεως των ενοριών Κοιμ. Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου έως της κεντρικής πλατείας των Καρλοβασίων.

Ο Μητροπολίτης μίλησε στο ευσεβές πλήρωμα εξ αφορμής του Ευαγγελικού αναγνώσματος (πορεία προς Εμμαούς) για την ανάγκη της παρουσίας του Αναστάντος Χριστού στη ζωή μας και έδωσε σε όλους ως ευλογία ένα κόκκινο αυγό και την εικόνα της Αναστάσεως.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως και του νησιού μας, και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων