26/02/2022 26/02/2022 Σε σχετική ερώτηση για την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία απάντησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος. «Ζούμε την τραγωδία ενός νέου πολέμου. Βιώνουμε και πάλι πανευρωπαικώς, αλλά και παγκοσμίως την αγωνία της σύρραξης στην Ουκρανία σε πολλές διαστάσεις, ανησυχώντας για τους αθώους απλούς ανθρώπους, που χειμάζονται αδίκως στην φρίκη ενός πολέμου.Όλοι μας προσευχόμαστε προς τον...
26 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2022 - 17:26

Μητροπολίτης Σάμου για Ουκρανία: Η ειρήνη πόθος κάθε ψυχής

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σάμου για Ουκρανία: Η ειρήνη πόθος κάθε ψυχής

Σε σχετική ερώτηση για την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία απάντησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

«Ζούμε την τραγωδία ενός νέου πολέμου. Βιώνουμε και πάλι πανευρωπαικώς, αλλά και παγκοσμίως την αγωνία της σύρραξης στην Ουκρανία σε πολλές διαστάσεις, ανησυχώντας για τους αθώους απλούς ανθρώπους, που χειμάζονται αδίκως στην φρίκη ενός πολέμου.Όλοι μας προσευχόμαστε προς τον Κύριο των Δυνάμεων για την ειρήνευση της ανθρωπότητος. Ιδιαιτέρως τούτες τις ημέρες του Τριωδίου, καθώς μετά από λίγο ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η προσευχή μας γίνεται εντονώτερη: «Κύριε των δυνάμεων μεθ’ ημών γενού και ελέησον ημάς .

Ο πόλεμος, ο κάθε πόλεμος είναι μέγιστο κακό. Είναι μεγάλη αδικία να υποδουλώνεις λαούς, να κατακτάς εδάφη και να επιβάλλεις το δίκαιο του ισχυρότερου, αποφεύγοντας να ζήσεις απλά και ειρηνικά. Η ειρήνη απεναντίας είναι θεικό αγαθό και πόθος κάθε ψυχής. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας με τη διδασκαλία Της εργάζεται εξημερώνοντας τις ανθρώπινες καρδιές. Η στρατευομένη επί γης Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται διαρκώς για την ατομική, όσο και για την παναθρώπινη ειρήνη. «Υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου» δέεται σε κάθε ιερουργία και «Άγγελον ειρήνης» αιτείται για τον καθένα από εμάς, από τον Άρχοντα της ειρήνης, τον Κύριό μας Ιησούν Χριστόν.

Ο Χριστός μας διδάσκει την γνήσια αγάπη, την αληθινή δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το πνεύμα της θυσίας, την αυταπάρνηση, την συγγνώμη. Η Εκκλησία μας δεν θέλει τους πολέμους, αλλά την ειρήνη. Είναι επιτακτική η ανάγκη τούτες τις ημέρες να ενώσουμε τις προσευχές μας με τους ομοδόξους Ορθοδόξους Αδελφούς της Ουκρανίας και να παρακαλούμε συνεχώς τον Θεό να ειρηνεύση τον κόσμο Του, με την ελπίδα ότι «οι δοκούντες άρχειν των Εθνών και οι μεγάλοι αυτών» (Βλ. Μαρκ. ι 42) θα αντιληφθούν εν τέλει το μέγιστο σφάλμα του πολέμου και το μέγεθος της καταστροφής, που επιφέρει στη ζωή όλων, νικητών και ηττημένων και θα τερματίσουν αμέσως τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι κρίμα δυστυχώς για την ανθρωπότητα να αδυνατεί, μετά από τα όσα βιώνουμε ακόμη με την παγκόσμια πανδημία, να κατανοήσει το μήνυμα από τον Ουρανό! Είναι κρίμα που ακόμη είμαστε δυσκίνητοι προς τον αγαθό και κυρίως την εν μετανοία προσευχή!

«Προς Κύριον εν τω θλίβεσθαί με εκέκραξα… Κύριε ελέησον ημάς και το κόσμον σου!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων