26/10/2023 26/10/2023 Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Τοπική Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών την παραμονή της εορτής μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Μητρόπολης «Ευγηρίας Πρόνοια» στο Καρλόβασι, στον Ιερό Ναό του Ιδρύματος όπου είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, ο οποίος και ανακαινήσθηκε εκ βάθρων...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 23:27

Μητροπολίτης Σάμου: Σε μία εποχή που η Ορθόδοξη Πίστη συκοφαντείται χρειάζεται να έχουμε τα χαρακτηστικά του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σάμου: Σε μία εποχή που η Ορθόδοξη Πίστη συκοφαντείται χρειάζεται να έχουμε τα χαρακτηστικά του Αγίου Δημητρίου

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών την παραμονή της εορτής μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Μητρόπολης «Ευγηρίας Πρόνοια» στο Καρλόβασι, στον Ιερό Ναό του Ιδρύματος όπου είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, ο οποίος και ανακαινήσθηκε εκ βάθρων με την ανύστακτη μέριμνα του Μητροπολίτη και με την συνεργασία της Διευθύντριας του Γηροκομείου κ. Αναστασίας Παπαθεοδωσίου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία των Θυρανοιξίων και εν συνεχεία Χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.

Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι: “Σε μία εποχή που η Ορθόδοξη Πίστη μας συκοφαντείται, διώκεται με ύπουλα μέσα και όπως διαφαίνεται και μια τάση να μας αποστερήσουν το δικαίωμα της εξωτερικεύσεως του “πιστεύω” μας και της ομολογιακής δηλώσεως της πίστεώς μας, χρειάζεται να έχουμε τα χαρακτηστικά του Αγίου Δημητρίου. Το ηρωικό στοιχείο, τη συνέπεια στα πιστεύω Του, την αρετή και την μεγάλη αγάπη Του στο Χριστό. Ο Άγιος Δημήτριος έδωσε δυναμικά την μαρτυρία του για τον Χριστό λογχιζόμενος στα πλευρά και εμείς καλούμεθα σε αγώνες πνευματικούς, αγωνιζόμενοι να κρατηθούμε στη ζωή της Εκκλησίας με ταπεινό πνεύμα, ορθή πίστη και αγάπη για το Χριστό και τους ανθρώπους”.

Στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν και κοπιάζουν για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος αλλά και για την στήριξη των τροφίμων του.

Την Κυριώνυμο ημέρα Χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο παραδοσιακό χωριό Πάνδροσος. Κήρυξε τον θείο λόγο και προέστη της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες παρέστησαν Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Άρχοντες του Νησιού μας και πλήθος Ευσεβών Χριστιανών.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων