07/08/2023 07/08/2023 Με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τοπική Εκκλησία και η σωτηρία της Σάμου όπου «Χριστός Σάμον έσωσε την 6η Αυγούστου 1824». Επίκεντρο των Εορταστικών εκδηλώσεων το Πυθαγόρειο και ο Μεγαλοπρεπής και Ιστορικός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πυθαγορείου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος...
07 Αυγούστου, 2023 - 13:24

Ο εορτασμός της 6ης Αυγούστου στη Σάμο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 6ης Αυγούστου στη Σάμο

Με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων τιμήθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τοπική Εκκλησία και η σωτηρία της Σάμου όπου «Χριστός Σάμον έσωσε την 6η Αυγούστου 1824». Επίκεντρο των Εορταστικών εκδηλώσεων το Πυθαγόρειο και ο Μεγαλοπρεπής και Ιστορικός Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πυθαγορείου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου και κήρυξε το θείο λόγο, ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης στο Λιμάνι Πυθαγορείου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος Χοροστατούντος του Ποιμενάρχου, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του κ. Ευσεβίου, η Επίσημη Δοξολογία και η Επιμνημόσυνη Δέηση έμπροσθεν του ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη αρχηγού της Επαναστάσεως στη Σάμο.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σαμιακής Καταγωγής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση από Χορευτικά Συγκροτήματα του Νησιού μας και Χορευτικό Συγκρότημα από το ηρωικό Νησί της Σαλαμίνας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού μας και πλήθος Ευσεβών Χριστιανών και επισκεπτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων