09/09/2023 10/09/2023 Με κατάνυξη εορτάσθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 η μνήμη των τριών στρατιωτικών τοπικών Αγίων της Σάμου, Θεόδωρος, Γρηγόριος και Λέων στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΟΘΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» 649 Τάγμα Εθνοφυλακής Σάμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο στο ναΐσκο του...
09 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2023 - 12:39

Ο εορτασμός των τριών στρατιωτικών Αγίων της Σάμου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των τριών στρατιωτικών Αγίων της Σάμου

Με κατάνυξη εορτάσθηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 η μνήμη των τριών στρατιωτικών τοπικών Αγίων της Σάμου, Θεόδωρος, Γρηγόριος και Λέων στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΟΘΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» 649 Τάγμα Εθνοφυλακής Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο στο ναΐσκο του στρατοπέδου που είναι αφιερωμένος στους Σαμίους Στρατιωτικούς Αγίους. Ο ναός του Στρατοπέδου θεμελιώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο το 2004 και το 2006 τελέστηκαν τα θυρανοίξια.

Παρέστησαν ο Υποδιοικητής της Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ, οι Διοικητές των Μονάδων, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αξιωματικοί, Στρατιώτες και πλήθος λαού. Ο Σεβασμιώτατος ως ευλογία προσέφερε την Εικόνα των Αγίων και συνομίλησε με τα στρατευόμενα νιάτα της πατρίδος μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων