23/10/2023 23/10/2023 Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος τελέσθηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Αυτή η Θεία Λειτουργία ανάγεται στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και διαμορφώθηκε στα Ιεροσόλυμα, όπου πρώτος Επίσκοπος ήταν ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος. Έλαβε το όνομά...
23 Οκτωβρίου, 2023 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2023 - 15:22

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σάμου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος τελέσθηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Αυτή η Θεία Λειτουργία ανάγεται στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και διαμορφώθηκε στα Ιεροσόλυμα, όπου πρώτος Επίσκοπος ήταν ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος. Έλαβε το όνομά του για να διακρίνεται από τις άλλες δύο γνωστές θείες Λειτουργίες (του Μ. Βασιλείου και του ιερού Χρυσοστόμου), των οποίων προηγείται και αποτέλεσε τη βάση.

Ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στο βίο του Αγίου Ιακώβου, ερμηνεύοντας παραλλήλως τα βασικά σημεία της Καθολικής του Επιστολής, όσο και στην ιστορία της πρωτοχριστιανικής αυτής θείας Λειτουργίας.

Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι ο μυστηριακός πυρήνας είναι αναμφίβολα αποστολικός, αφού διασώζει τον τρόπο λατρείας των χριστιανών των Αποστολικών χρόνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων