29/05/2023 29/05/2023 Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, επί τη ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, Ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοντέ Ραχών Ικαρίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας Χοροστάτησε και ομίλησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην περιοχή «Φωκιανεδάτα» Αγίου Κηρύκου. Την Πέμπτη 25η Μαΐου...
29 Μαΐου, 2023 - 16:36

Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Σάμου στην Ικαρία

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Σάμου στην Ικαρία

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, επί τη ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, Ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοντέ Ραχών Ικαρίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας Χοροστάτησε και ομίλησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην περιοχή «Φωκιανεδάτα» Αγίου Κηρύκου.

Την Πέμπτη 25η Μαΐου Ιερούργησε και απηύθυνε πατρικούς λόγους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στην περιοχή «Λιβάδι» Χρυσοστόμου Ικαρίας.

Κατά την επίσκεψή του αυτή συνεργάσθηκε με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νικόλαο Καλαμπόγια για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συγκάλεσε Ιερατική σύναξη, έδωσε κατευθύνσεις επί θεμάτων Ποιμαντικής Ενοριακής διακονίας, κυρίως όμως ανεφέρθει στον θρησκευτικό τουρισμό και στην προβολή των Ιερών Μονών, Ιερών Ναών και Εκκλησιαστικών Μνημείων κατά την θερινή περίοδο. Συνεργάσθηκε επίσης με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βόρειας Ικαρίας Πρωτ. π. Στυλιανό Φωκιανό και τον πολυσέβαστο γέροντα Πρωτ. π. Στυλιανό Κουτσουρνίθη.

Στα πλαίσια της Ποιμαντικής επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Ευαγγλισμού της Θεοτόκου Λευκάδος Αγίου Κηρύκου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μοντέ Ραχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων