30/03/2024 02/04/2024 Τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος στους Φούρνους και στη Θύμαινα Κορσεών από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τους ακρίτες κατοίκους του νησιού. Με μικρό πλοιάριο μετέβη και επισκέφθηκε το νησί της Θύμαινας, τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου...
30 Μαρτίου, 2024 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 21:30

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στους Φούρνους και στη Θύμαινα Κορσεών

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στους Φούρνους και στη Θύμαινα Κορσεών

Τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος στους Φούρνους και στη Θύμαινα Κορσεών από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τους ακρίτες κατοίκους του νησιού. Με μικρό πλοιάριο μετέβη και επισκέφθηκε το νησί της Θύμαινας, τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου το Μέγα Απόδειπνο, ομίλησε επίκαιρα και σε κοινή σύναξη σε αίθουσα με την παρουσία του Δημάρχου Φούρνων, συνομίλησε με τους κατοίκους του νησιού και άκουσε μετά πολλής προσοχής τα καθημερινά προβλήματά τους.

Τη Παρασκευή το πρωί χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φούρνων, κήρυξε το Θείο λόγο και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και Λύκειο Φούρνων ομίλησε προς τη μαθητιώσα νεολαία και επέδωσε στους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες τους επαίνους της Ιεράς Μητροπόλεώς Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, προσέφερε δε σε όλους την Καινή Διαθήκη και στυλό.

Επίσης επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο των νησιών, ομίλησε στους εκεί υπηρετούντες και τους προσέφερε ως ευλογία εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα τέλεσε στη Χρυσομηλιά Φούρνων την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ενοριακό Ιερό Ναό του χωριού αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή, ομίλησε σχετικώς και ως ευλογία προσέφερε μικρό Προσευχητάριο.

Ακολούθως στον κεντρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φούρνων χοροστάτησε στην Β΄ Στάση των Χαιρετισμών, ομίλησε επί του στίχου «Χαίρε τύραννον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής, χαίρε Κύριον φιλάνθρωπον επιδείξασα Χριστόν» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φούρνων Πρωτοπρεβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου τόσο για το ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στους Φούρνους και σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κορσεών, όσο και για την άριστη απόδοση των ύμνων στην ακολουθία των Χαιρετισμών από την μικτή χορωδία της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Φούρνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Δημήτριο Καρύδη και συνομίλησε μαζί του για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον συναντήθηκε με τους Διοικητές του Αστυνομικού και του Λιμενικού Σταθμού και συνομίλησε με κατοίκους των νησιών οι οποίοι κρατούν «Θερμοπύλες» στα σύνορα της Ευρώπης και δίνουν την Ελληνορθόδοξη μαρτυρία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων