15/01/2024 15/01/2024 Με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου τελέστηκε στη γενέτειρά του, Χώρα Σάμου, το ετήσιο μνημόσυνο.  Χθες, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Ακολούθως τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ μακαρίας...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 8:45

Σάμος: Ετήσιο μνημόσυνο Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου

Διαδώστε:
Σάμος: Ετήσιο μνημόσυνο Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου

Με την συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου τελέστηκε στη γενέτειρά του, Χώρα Σάμου, το ετήσιο μνημόσυνο. 

Χθες, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Ακολούθως τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ μακαρίας αναπαύσεως της μνήμης του μακαριστού Πρωθιεράρχου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος μετέβη στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Σάμου, όπου και τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Πατριάρχου πρώξν Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου.

Παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού και της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Ο μακαριστός Πρωθιεράρχης εκοιμήθη στις 11 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 84 ετών, ύστερα από δοκιμασία της υγείας του.

Σε αποκλειστική συνέντευξη ο μακαριστός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη είχε μιλήσει μεσούσης της κρίσης που είχε ξεσπάσει και των άδικων συκοφαντιών εναντίον του με στόχο την απομάκρυνσή του από τον θρόνο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική συνέντευξη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων