13/12/2023 13/12/2023 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην πόλη της Σάμου η εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού. Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαλαγαρίου Σάμου όπου και έχει μεταφερθεί εκεί η Ενορία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, καθ’ ότι ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός Ναός παραμένει κλειστός και πληγωμένος...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:12

Σάμος: Με την ελπίδα ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος να ξεκινήσει τη λειτουργική του ζωή

Διαδώστε:
Σάμος: Με την ελπίδα ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος να ξεκινήσει τη λειτουργική του ζωή

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην πόλη της Σάμου η εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού. Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαλαγαρίου Σάμου όπου και έχει μεταφερθεί εκεί η Ενορία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, καθ’ ότι ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός Ναός παραμένει κλειστός και πληγωμένος από τον φοβερό σεισμό του 2020.

Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ευσεβίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη ζωή του Αγίου και στην απλότητα του χαρακτήρος του.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου. Ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σάμου, Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος, αναφερόμενος στο Αποστολικό ανάγνωσμα και στις προτροπές του Αποστόλου Παύλου που είναι πάντα επίκαιρες στη ζωή μας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον εφημέριο Πρωτ. π. Ιωακείμ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την διοργάνωση της Πανηγύρεως. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοκλήρωση υποστηλώσεως του Καθεδρικού Ναού και στις διαδικασίες της μελέτης αποκαταστάσεώς του. Με την ελπίδα της σύντομης έναρξης μερικώς της λειτουργικής του ζωής.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές και πλήθος Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων