26/03/2024 26/03/2024 Με αισθήματα Εθνικής υπερηφάνειας, γιορτάσθηκε στα νησιά μας η επέτειος της διπλής γιορτής του Γένους και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Επίκεντρο των εορτασμών στην ηρωική νήσο Σάμο ήταν η πρωτεύουσα, το Βαθύ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου. Ακολούθησε το...
26 Μαρτίου, 2024 - 12:27

Σάμου Ευσέβιος: “Μόνο με τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη μπορούμε να αναδειχθούμε αντάξιοι πρόγονοι των ενδόξων αγωνιστών του 1821”

Διαδώστε:
Σάμου Ευσέβιος: “Μόνο με τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη μπορούμε να αναδειχθούμε αντάξιοι πρόγονοι των ενδόξων αγωνιστών του 1821”

Με αισθήματα Εθνικής υπερηφάνειας, γιορτάσθηκε στα νησιά μας η επέτειος της διπλής γιορτής του Γένους και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Επίκεντρο των εορτασμών στην ηρωική νήσο Σάμο ήταν η πρωτεύουσα, το Βαθύ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου.

Ακολούθησε το Τρισάγιο στο Ηρώο, η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση μαθητιώσας νεολαίας, πολιτιστικών Συλλόγων και του Στρατού.

Ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του ανέφερε «Το έθνος μας μεγαλούργησε και οι Έλληνες νίκησαν τον κατακτητή γιατί πίστευαν στο Θεό, στηρίζονταν στην Εκκλησία και ήσαν ενωμένοι και ομονοούντες. Μόνο με τον Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη μπορούμε να αναδειχθούμε αντάξιοι πρόγονοι των ενδόξων αγωνιστών του 1821».

Το απόγευμα στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου η Παιδική και Νεανική Χορωδεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «ΕυΩΔΗα», παρουσίασε Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» και ζωντάνεψε ένδοξες στιγμές, πρόσωπα και γεγονότα του ΄21. Κατά τον Χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως, κήρυξε την έναρξη των εορταστικών λειτουργικών, πολιτιστικών και ιεραποστολικών εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Ναυμαχία της Μυκάλης όπου «Χριστός Σάμον έσωσε 6η Αυγούστου 1824».

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεώς αντί άλλου κηρύγματος ανεγνώσθη το «Εγκύκλιον Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τη επετείω της Εθνικής Παλιγγενεσίας 2024».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων