23/06/2023 23/06/2023 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Μητρόπολη Σάμου η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης κ. Ευσέβιος. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Παλαιού Καρλοβάσου Μέγας Πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ....
23 Ιουνίου, 2023 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2023 - 10:44

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Μητρόπολη Σάμου η μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης κ. Ευσέβιος.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Παλαιού Καρλοβάσου Μέγας Πανηγυρικός δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Μαραθόκαμπο Σάμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 22 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού.

Κατά τις ιερές Ακολουθίες ο Σεβάσμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κήρυξε το Θείο Λόγο.

Παρέστησαν κληρικοί εξ Αθηνών και από άλλα μέρη της Ελλάδας, σύσσωμος ο κλήρος της ιεράς μας Μητροπόλεως, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου μας καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δέχθηκε τις ευχές του Χριστεπωνύμου πληρώματος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων