06/05/2022 06/05/2022 Σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως ετελέσθη το πρωί της Τετάρτης 4 Μαΐου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το Τεσσαρακονθήμερο ι. Μνημόσυνον του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Μονής και Ηγουμενεύσαντος σε αυτή. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία προέστη του...
06 Μαΐου, 2022 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2022 - 13:37

40ήμερο μνημόσυνο Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη στον Πανορμίτη Σύμης

Διαδώστε:
40ήμερο μνημόσυνο Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη στον Πανορμίτη Σύμης

Σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως ετελέσθη το πρωί της Τετάρτης 4 Μαΐου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, το Τεσσαρακονθήμερο ι. Μνημόσυνον του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου Κοενάκη, αδελφού της Μονής και Ηγουμενεύσαντος σε αυτή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε του Όρθρου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία προέστη του Ιερού Μνημοσύνου, έχοντας συλλειτουργούς του τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μονής και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Αντώνιον Πατρόν, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Στέφανον Μακρή, τον Ιερομόναχο Ανδρέα Δημητρίου, τον Πρεσβ. Φιλόθεον Κάλφα, ως και τον Διάκονον Γεώργιον Κακακιόν.

Προ της απολύσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιοωτάτου έλαβε χώρα το ιερό Μνημόσυνο, συμπροσευχομένων υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, των Ιεροψαλτών κ. Μερκουρίου και κ. Δημοσθένους Γιανναρά και του κ. Δημητρίου Κοπανίδη, παλαιών και νυν Εφόρων ως και των εργαζομένων της Ι. Μονής Πανορμίτου, αλλά και ευαρίθμων πιστών, ως και πνευματικών αυτού τέκνων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, με ενθέρμους, από την Αρχιερατική καρδιά του, λόγους, αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή του π. Ιεροθέου, σκιαγραφώντας τις πολλές αυτού κεκρυμμένες αρετές, την ακατάπαυστο αυτού πνευματική εργασία και προσευχή υπέρ πάντων, επικαλούμενος εν κατακλείδι τις ικεσίες του από το Επουράνιον Θυσιαστήριον.

Αναφέρεται δε, ότι το απόγευμα της παραμονής, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αντώνιος μετά του π. Φιλοθέου τέλεσαν επί του τάφου του μεταστάντος Γέροντος Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων