12/09/2023 12/09/2023 Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε τη  Δευτέρα 11η Σεπτεμβρίου 2023, πρώτη ημέρα του φετινού σχολικού έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος στο «Πανορμίτειο» Γυμνάσιο και Λύκειο, το οποίο κατά το λήξαν σχολικό έτος συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από τον π. Στέφανο Μακρή Γεν. Αρχιερατικό του Επίτροπο, προέστη της...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 20:41

Αγιασμοί σχολείων από τον Μητροπολίτη Σύμης

Διαδώστε:
Αγιασμοί σχολείων από τον Μητροπολίτη Σύμης

Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε τη  Δευτέρα 11η Σεπτεμβρίου 2023, πρώτη ημέρα του φετινού σχολικού έτους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος στο «Πανορμίτειο» Γυμνάσιο και Λύκειο, το οποίο κατά το λήξαν σχολικό έτος συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από τον π. Στέφανο Μακρή Γεν. Αρχιερατικό του Επίτροπο, προέστη της Ακολουθίας του Αγιασμού και στη συνέχεια μετέβη  και Αγιασμό και στο «Πετρίδειο» Δημοτικό Σχολείο του Γιαλού.

Στα λοιπά Εκπαιδευτήρια της Νήσου, ήτοι τα Νηπιαγωγεία, το «Ιωαννίδειο» Δημοτικό του Χωριού και το ΕΠΑΛ, τους Αγιασμούς τέλεσαν οι Εφημέριοι των οίκείων Ενοριών. Στους Αγιασμούς παρευρέθησαν ο Κοσμήτωρ της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης κ. Σεβαστή Λούππη και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού κ. Νικήτας Γρύλλης.

Ο Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομος, δραττόμενος της ευκαιρίας, επικοινώνησε με τους μαθητές, τους Εκπαιδευτικούς και τους παρευρισκομένους γονείς, για να ευχηθεί τα δέοντα, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της αγωγής σε σχέση με την ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων.

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων