14/02/2022 14/02/2022 Χθες Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα ενάρξεως του Τριωδίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον π. Ελευθέριο Οθίτη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ι. Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής. Ο Σεβασμιώτατος...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 10:37

Αρχή του Τριωδίου στη Σύμη

Διαδώστε:
Αρχή του Τριωδίου στη Σύμη

Χθες Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα ενάρξεως του Τριωδίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον π. Ελευθέριο Οθίτη και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό.

Το ι. Αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους εκκλησιαζομένους πιστούς, λαμβάνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου, αναφερόμενος πρωτίστως στην αρετή της ταπεινώσεως, αλλά και την σήμερα αρξαμένη, ψυχωφελή περίοδο του Τριωδίου.

Τριώδιο ονομάζεται η εκκλησιαστική περίοδος που εκτείνεται από την σημερινή Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, έως και το Μεγάλο Σάββατο. Την ονομασία της έχει λάβει από το ομώνυμο λειτουργικό βιβλίο της Εκκλησίας μας, το οποίο έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, ότι οι Κανόνες που απαρτίζουν τις καθημερινές ακολουθίες αποτελούνται από τρεις και όχι εννέα ωδές, όπως συμβαίνει με όλους τους Κανόνες του υπολοίπου έτους. Είναι περίοδος μεγάλης πνευματικής ωφελείας, πλήρης ιερών ακολουθιών που προσφέρουν στους πιστούς πολλές ευκαιρίες κατανύξεως και μετανοίας, προκειμένου να προετοιμασθούν με την προσευχή και την νηστεία, για να εορτάσουν θεοφιλώς τα Σωτήρια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων