19/06/2022 19/06/2022 Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την γενέτειρά του Κω και συμμετείχε στην Πανήγυρη του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίων Πάντων Παραδεισίου Κω, φιλοξενούμενος του οικείου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Η πανήγυρη κορυφώθηκε σήμερα με την τέλεση δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, συνιερουργούντος του οικείου Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ, του Πανοσιολ. Καθηγουμένου...
19 Ιουνίου, 2022 - 20:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2022 - 20:32

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγ. Πάντων Παραδεισίου Κω

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγ. Πάντων Παραδεισίου Κω

Ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την γενέτειρά του Κω και συμμετείχε στην Πανήγυρη του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίων Πάντων Παραδεισίου Κω, φιλοξενούμενος του οικείου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Η πανήγυρη κορυφώθηκε σήμερα με την τέλεση δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, συνιερουργούντος του οικείου Σεβασμιωτάτου κ. Ναθαναήλ, του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ι. Μονής Πανορμίτου Σύμης Αρχιμ. Αντωνίου Πατρού και του Αιδεσιμολ. Εφημερίου της Ενορίας Οικον. Αναστασίου Τσουκνιά.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε δοξολογία, με αφορμή την καθιέρωση της εορτής των Αγίων Πάντων ως επισήμου ημέρας εκδηλώσεως τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμή των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.

Παρέστησαν οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, εκπροσώπους του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, Φορέων Συλλόγων και λοιπών Αρχών.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου:

Με την Κυριακή των Αγίων Πάντων, κατακλείεται ο κινητός κύκλος των εορτών που άρχισε με το κατανυκτικό Τριώδιο και ολοκληρώθηκε με το χαρμόσυνο Πεντηκοστάριο, και εμπεριέχει όλο το έργο της Θείας Οικονομίας με κέντρο την μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Η εορτή των Αγίων Πάντων, αποτελεί την απόδειξη του σωτηριώδους έργου της Εκκλησίας ανά τους αιώνας και προπαντός το έργο της παντοδυνάμου ενεργείας του αγίου Πνεύματος στον κόσμο.

Όπως παρατηρεί πολύ ωραία ο Νικηφόρος Ξανθόπουλος στο συναξάριο της ημέρας: «Οι θειότατοι Πατέρες εθέσπισαν την εορτή αυτή μετά την κάθοδο του αγίου Πνεύματος για να δείξουν ότι η παρουσία του παναγίου Πνεύματος διά των αποστόλων επέτυχε να αγιάση και να σοφίση το ανθρώπινο φύραμα και να αποκαταστήση τους ανθρώπους στην θέση των αγγέλων διά του Ιησού Χριστού, είτε με την προσφορά του μαρτυρικού των αίματος, είτε με την ενάρετο πολιτεία και διαγωγή των. Και έργο υπερφυσικό διαπράττεται. Κατεβαίνει το Πνεύμα, ο Θεός, και ανεβαίνει ο χούς, ο άνθρωπος».

Όλοι αυτοί οι άγιοι, οι άγιοι Πάντες είναι οι προσωπικότητες εκείνες που αγάπησαν τον Θεό και ο Θεός τους αγάπησε και χαρίτωσε. Έτσι έχουν αποκτήσει τα μείζονα χαρίσματα και τα άγια λείψανά τους, οι εικόνες τους μεταδίδουν ευλογία και χάρι στους πιστεύοντες. Οι άγιοι, είναι τα άνθη του Παραδείσου, οι φίλοι του Θεού, οι καρποί του Πνεύματος, η εφαρμογή του Ευαγγελίου στη πράξη, η δόξα της Εκκλησίας, τα «σιωπώντα κηρύγματα», ως λέγει ο Μέγας Βασίλειος.

Το γεγονός ότι η Εκκλησία από της ιδρύσεώς της την ημέρα της Πεντηκοστής και επί 20 αιώνες μέχρι σήμερα συνεχώς αναδεικνύει αγίους και μάρτυρες και ομολογητές και οσίους, αποδεικνύει την συνεχή παρουσία του αγίου Πνεύματος σ’ αυτήν. Και τούτο, διότι οι άγιοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι καρποί, τα προϊόντα του αγίου Πνεύματος.

Μ’ άλλα λόγια όπου υπάρχουν οι άγιοι, εκεί υπάρχει και το άγιο Πνεύμα και αντιστρόφως. Καθίστανται, έτσι, οδοδείκτες στη ζωή μας. Μας δείχνουν τον δρόμο προς την εν Χριστώ ζωή, μας αποκαλύπτουν την μόνη κατεύθυνση, εκείνη της αγιότητος, όπως ακριβώς και ο Ιερός Χρυσόστομος μας παροτρύνει, «Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων